Через війну у Києві втричі поменшало туристів

1655 0
Бюджет міста за І півріччя 2022 року отримав 24 млн грн від туристичного збору.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Через воєнний стан у Києві втричі зменшилась кількість туристів. Про це повідомляють в Управлінні туризму та промоцій КМДА. 

«Кожен рік туристична галузь отримує нові виклики. В 2020-2021 роках весь світ мав обмеження через covid-19, в 2022 році Україна була змушена зустрітися з новими обмеженнями через повномасштабне вторгнення російських окупантів. За даними адміністрації Держприкордонслужби України, місто Київ за І півріччя 2022 року відвідали 98 тис іноземців, що втричі менше, ніж за аналогічний період 2021 року (308,3 тисяч осіб)», −  пояснюють там. 

60% загального потоку іноземців, які відвідали Київ, складають громадяни Ізраїлю, Німеччини, Туреччини, США, Сполученого Королівства, Польщі, Франції, Італії, Азербайджану, Індії. 

Читайте також: Чотири київські виші − у топ-10 найкращих вищих закладів України 

Разом з тим, бюджет міста за І півріччя 2022 року отримав 24 млн грн від туристичного збору, оскільки протягом січня-лютого Київ відвідували іноземні та внутрішні туристи, в тому числі на новорічні свята. Після оголошення воєнного стану в готелях столиці мешкали представники ЗМІ, міжнародних організацій. Після завершення активних бойових дій біля столиці місто відвідують індивідуальні туристи.

Нагадаємо, петиція до президента України Володимира Зеленського про заборону в’їзду громадянам росії на територію України на наступні 50 років набрала понад 25 тисяч підписів. Тепер вона має бути розглянута президентом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!