Через загрозу холери російські війська перекривають виїзд з Маріуполя

2267 0
Гуманітарна ситуація погіршується, жителі отримують питну воду в кращому випадку раз на два дні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Росія готується до ймовірного спалаху холери в окупованому Маріуполі та готує лікарні на своїй  території для потенційних хворих серед військових.  Про це заявив радник мера міста в ефірі національного телемарафону, передає «Радіо Свобода».

«Нам почала надходити інформація, що російська сторона у Ростові-на-Дону підготувала вже окремі інфекційні відділення, де вони готуються приймати власних військових, які можуть потрапляти внаслідок цієї епідемії, і слово «холера» дійсно звучить не тільки у ВООЗ, а й всередині міста, з боку окупаційної влади і їх кураторів. Тому місто зачиняється, і це дуже для нас сумно, тому що з усіх можливих сценаріїв, на нашу думку, боротьби з епідемією Росія обрала найцинічніший. Просто зачинити людей у місті, залишити все як є, хто виживе, той виживе», – прокоментував він.

Читайте також: В Маріуполі росіяни вивозять на звалища тіла разом з будівельним сміттям

Андрющенко додав, що гуманітарна ситуація в місті погіршується: жителі отримують питну воду «в кращому випадку» раз на два дні, а на безкоштовну гуманітарну допомогу з 1 липня зможуть сподіватися тільки пенсіонери та люди з інвалідністю.

Крім того, все складнішим стає поховання загиблих, адже у місті всюди тіла, які не вистачає потужності ховати навіть у братських могилах.

Нагадаємо, що російські окупанти також почали зносити зруйновані будинки в тимчасово окупованому Маріуполі, не розбираючи завалів та не вилучаючи тіла загиблих. 

Нагадаємо, що про те, спалахів яких інфекційних хвороб можна очікувати в умовах війни на Львівщині, як убезпечити себе та своїх рідних від цих небезпечних недуг та яка профілактика найдієвіша, читайте у матеріалі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!