Через затоплення на Львівщині постраждала інфраструктура в заповіднику «Тустань»

1453 0
Вода зруйнувала мости, забрала береги та розмила доріжки.
Фото: Тустань у Facebook

Фото: Тустань у Facebook

Державний історико-культурний заповідник «Тустань» зазнав руйнувань під час затоплення, яке сталося 10 червня на Львівщині. Про це повідомила преслужба заповідника.

Вода зруйнувала мости, забрала береги та розмила доріжки, пошкодила вхідну зону, урочище Церківне та фестивальну галявину.

«Працюємо над комплексним відновленням інфраструктури. Вже зараз, для безпечного відвідування пам’ятки, наша команда вжила швидких заходів! Від завтра Ви знову зможете насолодитись могутніми скелями, поринути в дух середньовіччя та відчути його силу і велич», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вода несла машини й кіоски. Репортаж із підтопленої Східниці

Відвідувачів чекають кожного дня з 10:00 до 18:00. Однак в заповіднику додають, що доїзд до с. Урич зі сторони траси Київ-Чоп через с.Підгородці ускладнений через зсув дорожнього покриття. Діє об'їзд бічними вулицями села. Доїзд до с.Урич зі сторони смт Східниця можливий об'їзною дорогою (перевал Бухів - вул. Б. Хмельницького/ вул. Котляревського - 18 джерело - вул. Б.Хмельницького).

Нагадаємо, що у курортному містечку Східниця, що на Львівщині, за 20 кілометрів до Трускавця, 10 червня після сильних дощів та сходження гірських вод раптово на півтора, а подекуди й на три-чотири метри піднявся рівень води в річці Східничанка.  Тvoemisto.tv побувало в Східниці, щоби подивитись, як місцеве населення оговтується від затоплення та які роботи тривають для ліквідації паводка, який визначили як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.
________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!