Київ

Чеський перевізник RegioJet планує відновити залізничні рейси з Києва до Берліна

771 0
Зараз ринок України приносить компанії близько 1% доходу. До кінця 2024-го чеський перевізник розраховує на збільшення пасажиропотоку втричі – до 500 000 пасажирів на рік.

Чеська залізнична пасажирська компанія RegioJet у 2024 році планує відновити залізничні рейси з Києва до столиці Німеччини – Берліна. Про це розповів власник компанії Радім Янчура в інтерв’ю Forbes.

«У 2024-му плануємо в партнерстві з “Укрзалізницею” запустити рейси Київ – Берлін, а також Київ – Ганновер через Лейпциг і Дрезден. Наші очікування щодо цього проєкту дуже оптимістичні, оскільки в Німеччину їздить набагато більше українців, ніж у Чехію», – зазначив Радім Янчур.

Читайте також: потяги «Укрзалізниці» з жіночими купе вже здійснили 4 рейси. Як минули поїздки

До того ж у планах RegioJet на 2023 рік подовжити маршрут Прага – Кошице (Словаччина) до Чопа Закарпатської області. Окрім цього компанія планує запустити новий рейс Прага – Чоп та отримати можливість заїзду власних потягів до станції Мостиська-2 у Львівській області.

Також у планах – інвестувати в українську залізницю – електрифікувати ділянку Чоп – Мукачево та побудувати пасажирську платформу й пішохідний міст на станції Мостиська-2 для заїзду чеських потягів у Львівську область.

Читайте також: «Укрзалізниця» запустила нові рейси та запровадила ряд змін для поїздів з Києва

Нагадаємо, потяг із Києва до Берліна курсував до 2012-го, однак німецька залізниця, за словами Янчури, виставила Укрзалізниці комерційні умови, які збільшили вартість проїзду потягу територією Німеччини. Це зробило маршрут збитковим, і рейс був закритий.

До слова, зараз більшість поїздів західного напрямку «Укрзалізниці» приїжджають до польського Перемишля, де пасажири пересідають на потяги RegioJet. Чеський перевізник, який має ліцензії на перевезення, курсує та доставляє пасажирів у Чехії, Словаччині, Німеччині, Австрії і Польщі. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!