Четверо Героїв із Львівщини загинули на війні з окупантами

5754 0
Воїни загинули на російсько-українській війні.
фото умовне

фото умовне

На війні з росією загинули четверо мешканців Львівщини. Руслан Онишкевич, Андрій Будилюк, Андрій Дружицький та Петро Немеш віддали своє життя за Україну. 

Андрій Бадилюк

У перший день нового року загинув Андрій Степанович Будилюк. Він був командиром 1 єгерського відділення 2 єгерського батальйону. 1 січня штаб-сержант Андрій Будилюк загинув, виконуючи бойове завдання з захисту України, на Луганщині. Йому було 43. 9 січня о 12:00 зустрінуть загиблого захисника «на щиті» на вʼїзді у с. Гаї, біля стели Матері Божої. Чин похорону відбудеться у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Про це повідомила Бродівська міська рада.

Андрій Дружицький 

25 грудня 2023 року на Донеччині загинув Воїн Дружицький Андрій Володимирович, 1983 року народження.

«Не вистачить слів, аби висловити співчуття рідним та близьким Героя. Схиляємо голови у скорботі і розділяємо біль непоправної втрати. Світла пам‘ять і вічна слава Герою», –  йдеться у повідомленні Червоноградської міської ради. 

Петро Немеш

Петро Немеш (16.07.1989-02.01.2024) — молодший сержант, командир третього стрілецького відділення. Народився у Стрию. У ранньому дитинстві втратив батьків. Навчався у школі №6 та ВПУ №8. У студентські роки брав активну участь у громадському житті міста. Працював на пилорамі в селі Верхня Рожанка, там і проживав. В липні 2023 долучився до лав захисників України. Загинув від ворожого удару в районі населеного пункту Новодарівка Запорізької області. Без батька залишилось двоє донечок. Про час прибуття і прощання повідомлять додатково. Про це повідомила Стрийська міська рада. 

Руслан Онишкевич

Герой Онишкевич Руслан Максимович, 1970 року народження, помер 4 січня на Донеччині.

«Низький уклін Захиснику, перед яким усі ми в неоплатному боргу. Найщиріші співчуття рідним та сили витримати важкий біль непоправної втрати», – йдеться у повідомленні Червоноградської міської ради. 

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!