Четверо працівників «швидких» в Києві отримали поранення за час війни

1974 0
Попри це жодного разу медики не відмовились їхати на виклик.

Столичні швидкі від початку повномасштабного російського вторгнення прийняли понад 400 викликів до поранених внаслідок ворожих дій окупанта. За цей час, рятуючи життя містян, один лікар та три водії отримали поранення. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час вручення нагород 20 співробітникам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва. 

«Із 24 лютого отримали поранення один лікар та три водії «швидких» у нашому місті. Ця робота стала смертельно небезпечною. Але жодного випадку, коли працівник нашої «екстренки» відмовився б виїздити на виклик за 30 днів війни, не було», – сказав він. 

Читайте також: «Кожен важливий, хто робить можливе». Історія журналіста, який залишився у столиці 

За словами Поворозника, з 24 лютого київські «швидкі» прийняли понад 16 500 викликів. Серед них – понад 400 первинних викликів до поранених внаслідок ворожих дій окупанта. 

Також медики реалізували понад 800 міжлікарняних викликів, коли для збереження життя поранених необхідно швидко транспортувати з одного медзакладу в інший, аби їм надали кваліфіковану допомогу фахівці певного профілю.

Нагадаємо, 24 березня вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну окупанти обстріляли евакуаційний потяг сполученням Київ – Івано-Франківськ. Сталося це під Васильковом поблизу столиці.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!