Четверо захисників зі Львівщини загинули на війні з росією

10921 0
Воїни загинули на російсько-українській війні.
фото умовне

фото умовне

На війні з окупантами загинули військові з Львівщини. Микола Шостак, Ігор Лехуш, Ігор Мельничук та Василь Тарньовий віддали своє життя за незалежність України. 

Микола Шостак

20 січня Львівщина прощатиметься із новітнім Героєм, жовківчанином, 24-річним Миколою Шостаком. У вересні 2020 року він добровільно вступив до 128-ї бригади ЗСУ. Від 8 вересня 2022 року вважався безвісти зниклим. І лише нещодавно надійшла звістка про його загибель на полі бою у с. Майорськ, Донецької області.

Зустріч Захисника відбудеться 20 січня о 11:30 год. на центральній площі міста Жовква. Чин похорону відбудеться у храмі Святого Йосафата. Далі кортеж вирушить додому Миколи, а опісля на міське кладовище.

Ігор Лехуш

Під час захисту України загинув стебничанин Ігор Лехуш: 19 січня відбудеться зустріч Героя о 12:00 на Перехресті Героїв, а о 12:30 відбудеться загальноміське прощання на майдані Шевченка в Стебнику. Чин похорону розпочнуть о 13:00 в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці в м. Стебник. Поховають Ігоря Лехуша на кладовищі по вулиці Мекелити в м. Стебник.

Ігор Лехуш народився 22 березня 2002 року. Проживав у Стебнику. Навчався у Стебницькій ЗОШ № 11 та Дрогобицькому механіко-технологічному коледжі. Незважаючи на юний вік, Ігор долучився до лав захисників України, аби захищати рідну країну від ворога. 16 січня воїн загинув. З рідних у загиблого захисника залишились батько, мати, брат, дідусь та бабусі.

Ігор Мельничук

Загинув Герой Ігор Сергійович Мельничук, 1970 року народження. Герой захищав Україну ще у 2014 році, пішовши на фронт добровольцем. 18 січня у батьківській хаті в селищі Гірник відбулося Заупокійне Богослужіння. 19 січня о 13:30 розпочнеться чин похорону. Поховають Героя на Сілецькому кладовищі. 

Василь Тарньовський 

У бою за незалежність України загинув Тарньовий Василь Богданович – житель с. Підліски. Василь був призваний на службу у квітні 2023 року, виконував бойові обов‘язки у військовій частині А 2582. Був вірний військовій присязі. Загинув під час ворожого обстрілу в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!