Чоловіків, які незаконно перетнули кордон, повертатимуть до України

3674 0
Ці чоловіки не зможуть отримати статус біженця за кордоном.
Фото умовне

Фото умовне

Чоловіків, що всупереч загальній мобілізації, незаконно виїхали за кордон, повертатимуть в Україну. Ухилянти також не зможуть отримати статус біженця в країнах ЄС. Про це в ефірі телемарафону повідомив речний Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Ми від початку повномасштабного вторгнення співпрацюємо з нашими колегами з ЄС та Молдови, щоби протидіяти будь-яким спробам незаконного перетину кордону. Якби цей чоловік, який загинув на Тисі, потрапив у Румунію, то його би повернули на територію України і притягнули би до відповідальності. Дехто намагається просити одразу статус біженця, але підстав для отримання такого статусу у них немає», – зазначив він.

Читайте також: Львів'янин за 6 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

Нагадаємо, що служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення українських громадян від мобілізації в умовах війни.  Зокрема, на Львівщині затримали трьох зловмисників, які пропонували ухилянтам втекти за кордон як водії міжнародних перевезень. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!