Чоловіку, що зґвалтував 12-річного хлопчика у Львові, винесли вирок

3247 0
Йому призначили 13 років позбавленні волі.
Фото умовне

Фото умовне

Чоловіку, що у червні 2020 року зґвалтував 12-річного хлопчика у Львові, винесли вирок. Злочинцю призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 13 років. Про це повідомила мама потерпілого хлопчика Софія Яцків.

«Що ж, київські адвокати обвинуваченого виявилися більш сумлінними, ніж їхні львівські колеги, вони з'явилися на судові засідання 11, 18 та 28 квітня, було проведено судові дебати, а сьогодні було оголошено вирок. Також суд ухвалив включити інформацію про засудженого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи», – зазначила вона.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

Як зазначила Софія Яцків, сторона обвинуваченого, ймовірно, подасть апеляцію, що продовжить судову «тяганину».

«Але, як мінімум, сьогодні було зроблено дуже важливий крок для встановлення справедливості», – підкреслила вона.

Нагадаємо, що  18 червня 2020 року до поліції надійшло повідомлення від львів’янки про те, що у Залізничному районі Львова зник її 12-річний син.

Невдовзі хлопчик повернувся додому і розповів, що невідомий чоловік зґвалтував його. Правоохоронці встановили та затримали зловмисника, причетного до скоєння злочину, 18-річного мешканця Львова. Його взяли під варту без визначення застави. Експерти встановили, що своїми діями зловмисник спричинив хлопчику тілесні ушкодження легкого ступеня важкості, а також психологічну травму.

 Тvoemisto.tv спробувало довідатися, як усе сталося, чому батьки потерпілого хлопчика вирішили надати справі розголосу і як на Львівщині розслідують справи про зґвалтування неповнолітніх. Читайте у матеріалі за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!