Археологів залучать до реконструкції вулиці Корнякта у центрі Львова

2687 0
Вулиця пролягає через середмістя та належить до зони охорони ЮНЕСКО.

Два тижні тому на замовлення Галицької районної адміністрації у Львові розпочали ремонт вул. Корнякта, що розташована в зоні ЮНЕСКО. Однак до робіт попередньо не залучили археологів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Олег Осаульчук.

«Вулиця Корнякта розташована на території середмістя, це – зона охорони ЮНЕСКО та археологічно-культурного шару. Окрім цього, вона прилегла до території, де знайшли рештки Низького замку. Відповідно, ми для Інституту проектування розробляли пам’ятко-охоронні заходи і кошторис археологічного нагляду. Чому роботи почалися без археологів, для мене залишається питанням», – каже він.

Читайте також: Проект реконструкції фонтану Кульбаба у Львові повністю змінять

Водночас, як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Галицької райадміністрації Роман Гавчак, поки що на вулиці проводять підготовчі роботи, а у понеділок планують залучити археологів.

Додамо, що проєкт реконструкції вулиці Корнякта розробили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». Після ремонту тротуари і проїжджа частина і тротуари будуть на одному рівні. 

Ремонт вулиці виконує ТзОВ «Вельт Капітал». Вартість робіт, згідно з угодою, становить 2,9 млн. грн.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!