Чому досі не реорганізували рух на Дорошенка

2675 0
Точних термінів впровадження нової організації руху на вулицях Дорошенка та Гнатюка у міській раді поки що не називають.

Впроваджувати нову організацію руху на вулиця Дорошенка, Гнатюка та прилеглих планують після того, як із вулиці Гнатюка повністю приберуть хаотичне паркування. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Чому потрібно закрити початок вулиці Дорошенка для приватного транспорту

«Аби десь заборонити рух, треба в іншому місці, куди його скерують, створити можливість для цього руху. Весь автотранспорт має піти через вулицю Гнатюка, а це означає, що вона має стати повністю вільною від запаркованих автомобілів. Ми вирішили поки що не забороняти рух на Дорошенка, поки не вивільнимо Гнатюка від автомобілів, аби там можна було проїхати. Інакше затор на Гнатюка буде стояти по проспекту Свободи і перекриватиме прилеглі вулиці», — вважає Андрій Білий.

Після цього, за його словами, тоді водії мають відчути покращення, оскільки на Гнатюка немає зупинок громадського транспорту, а сама вулиця — ширша, ніж Дорошенка.

Читайте також: На вулиці Стуса у Львові перенесли розворот для автомобілів. Фото

«На Дорошенка люди дуже часто переходять вулицю не у призначених для цього місцях, через що там дуже часто траплялись аварії з потерпілими», — вважає Андрій Білий.

Вивільнити Гнатюка від авто планують завдяки інспекторам із паркування, які вийдуть на вулиці Львова вже з листопада та зможуть без присутності водія евакуювати автомобіль. Термінів впровадження нової організації руху на Дорошенка у міськраді поки що не знають. Додамо, що наприкінці серпня в управлінні транспорту ЛМР закликали водіїв не паркуватися на вулиці Гнатюка, а саму реорганізацію неодноразово відкладали.

Читайте також: Як рухатиметься транспорт після реорганізації руху на Дорошенка. Відео

Згідно з новою схемою, приватний транспорт рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі — Університетською та Словацького в напрямку Головної пошти. У напрямку до центру, як і раніше, їхатимуть по вулиці Коперника. Також лишиться доступним проїзд із вул. Ліста до Костюшка через Банківську. Таким чином, у місті планують розділити смуги для руху громадського та приватного транспорту. Наприкінці липня на вулиці Дорошенка перенесли трамвайну зупинку ближче до проспекту Свободи та частково встановили нові дорожні знаки й світлофори, які поки що закриті.

Читайте також: Півжиття в заторах. Як зробити центр Львова вільним для проїзду

Нагадаємо, рішення про реорганізацію руху на вул. Дорошенка ухвалили торік у травні на засіданні міської комісії з питань безпеки дорожнього руху. Згідно з комп’ютерним моделюванням, рух трамваїв на Дорошенка має пришвидшитись на 5-6 хвилин.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!