Президент Ізраїлю сказав, чому вони не відправляють Україні системи ППО

1559 0
Це перешкоджає постачанню систем протиповітряної оборони, вважає президент.
Фото: CNN

Фото: CNN

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що існують обмеження, які перешкоджають його країні постачати Україні певні системи протиповітряної оборони. Однак Ізраїль готовий постачати нелетальні продукти.

Джерело: CNN

«Є зброя, для якої у нас навіть немає експортної версії. Є речі, які ми не хочемо, щоб потрапили до рук наших ворогів. Є секрети, які ми не можемо передати. Але скрізь, де ми можемо допомогти, ми намагаємося допомогти» – пояснив він.

Президент Ізраїлю зауважив, що США та Європа також відмовилися надати уряду Києва певну військову техніку.

Читайте також: ЗСУ отримають 11 потужних безпілотників PUMA-LE

За його словами, Ізраїль «аналізує ситуацію», що стосується російських безпілотників, які постачає Іран. Він заявив, що у нього немає конкретної інформації щодо угоди між росією та Іраном. Він також зазначив, що немає жодних доказів, необхідних для демонстрації того, що Іран становить небезпеку для світового порядку. 

Нагадаємо, що кілька тижнів тому США передали Україні два комплекси протиповітряної NASAMS. Про це повідомив гендиректор Raytheon Technologies, яка виготовляє їх, Ґреґ Гейс.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!