У Львівській ОВА пояснили, чому в області погано розчищені дороги від снігу

1047 0
Утримання та невідкладні ремонти автомобільних доріг не є пріоритетом під час воєнного стану.
ФОТО УМОВНЕ, NOKIANTYRES

ФОТО УМОВНЕ, NOKIANTYRES

Утримання та невідкладні ремонти автомобільних доріг на Львівщині, в тому числі зимове обслуговування автошляхів, належить до непершочергових видатків. Їх обмежили у період воєнного стану, тому можливе ускладнення на дорогах, пояснила Львівська ОВА.

Як йдеться у повідомленні, видатки, які раніше спрямовували виключно на ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування, тепер скерували в загальний бюджет держави для підтримки ЗСУ. А непершочергові видатки обмежили та встановили пріоритетні напрями здійснення видатків з обласного бюджету впродовж 2023-2024 років. 

«Розуміємо, що таке рішення може призвести до ускладнень або ж обмежень руху в зимовий період, що у свою чергу викликає обурення людей. Але хочемо наголосити, що ми зараз живемо в країні у стані війни. Щоб не допустити ускладнень у русі підрядним організаціям доручили виконувати вимоги договорів на утримання доріг загального користування місцевого значення у зимовий період в межах наявного фінансового ресурсу. Однак рішенням ЛОР № 519 обмежили це фінансування», - зазначили у ЛОВА.

Читайте також: Де водіям вантажівок перечекати негоду

Відтак на сьогодні неможливо в повному обсязі забезпечити утримання всіх доріг в області. Пріоритетно снігоочисна техніка працює на автошляхах області, де інтенсивність руху транспорту найвища.

«Департамент робить все, що від нього залежить, аби максимально очищати дороги у зимовий період. Але, зважаючи на той фінансовий ресурс, який є, вже зараз маємо розуміти, що забезпечити належне утримання доріг, як це було у попередні роки, – неможливо», - додали у адміністрації.

Нагадаємо, що зима принесла львів'янам не лише сніг, але й численні переломи та забої. З початком рясних снігопадів і морозів у місті почастішали випадки вуличного травматизму. Зокрема, через те, що не всі вулиці належно посипані сумішами. Tvoemisto.tv відвідало лікарню св. Луки, поспілкувалося з пацієнтами та лікарями про те, чому травмуються люди та як можна цьому зарадити у матеріалі.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!