У Львові закликали не купувати МАФи через інтернет. Їх продають за ціною квартир

1042 0
Вартість найдешевшого, за підрахунками ЛМР – 6,5 тис. умовних одиниць.
Фото: Львівська міськрада

Фото: Львівська міськрада

У Львові активізувався продаж тимчасових споруд, тобто МАФів, через інтернет. У департаменті містобудування ЛМР закликали не купувати їх. 

«На одній із платформ для продажу товарів працівники відділу правового забезпечення департаменту містобудування зафіксували кілька таких оголошень. До того ж, вражає не так поява таких оголошень, а ціни на тимчасові споруди – подекуди вони сягають вартості цілої квартири», – йдеться у повідомленні. 

У публікації вони приводять у приклад МАФ на вул. Личаківській, 44, вартість якого сягає 6,5 у.о. 

«Цей МАФ не входить до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та не має паспорта прив’язки. А отже, є самовільним і підлягає демонтажу», – вказали у відділі правового забезпечення департаменту містобудування. 

А також нагадують, що у Львові діяльність тимчасових споруд регулює ухвала «Про здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах на території міста Львова». Відповідно до неї, павільйони, які не внесено у комплексу схему і не мають відповідних дозвільних документів, підлягають демонтажу.

Проте є і інша причина, чому не варто купувати МАФи – в інтернеті продають тимчасові споруди, які дійсно є в Комплексній схемі, але продавці маніпулюють тим, що видають тимчасові споруди за нерухомість. Проте юридично покупцю продають будівельні матеріали, які тимчасово розташовані на комунальній землі.

Нагадаємо, що нещодавно Львівська міськрада програла у суді справу щодо знесення самобуду у Франківському районі міста. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!