Чому не варто знімати усі гроші з рахунків. Пояснення експерта

3457 0
Через загрозу вторгнення РФ в Україну громадяни все більше знімають кошти, але економіст пояснює, що причин для цього немає.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На тлі загрози вторгнення Росії українці активніше знімають гроші з банківських рахунків, оскільки так нібито надійніше, наприклад, у разі відключення світла чи інших технічних перебоїв. У коментарі Tvoemisto.tv економіст Андрій Новак каже, що така поведінка громадян спричинена панікою в інформаційному полі, але в реальності причин для масового спустошення рахунків у банках немає.

«Знімати всі кошти точно не потрібно, можна взяти ту кількість грошей, яка потрібна для бюджету сім’ї на певний період. Скажімо, розрахувати середні витрати на день, і зняти суму, потрібну на 10-15 днів. Якщо є більше на рахунку, не варто знімати все. Так чи інакше, багато різних банків і банкоматів в Україні, і все одночасно виключитися не може», – рекомендує експерт.

Читайте також: Як убезпечити свій акаунт і що потрібно знати про ворожі хакерські атаки

Державні фінанси на безпечному рівні, фіксуються перевиконання держбюджету. Крім того, Україна отримує допомогу як військову, так і фінансову від західних партнерів, тому особливих ризиків поки не спостерігається.

Зазначимо, що станом на сьогодні банківська система почуває себе дуже добре. За минулий рік прибутки збільшилися практично в усіх банках, тому проблем не мало б бути, додає Андрій Новак. Фінанси зберігати на рахунках економіст радить у рівних пропорціях у трьох видах валют – гривні, доларах і євро. Так як у національній валюті – найвищий відсоток, а в іноземній варто захиститися у разі девальвації.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!