Чому під час «зеленої зони» світло на Львівщині можуть вмикати невчасно

2788 0
У «Львівобленерго» пояснюють, що таке може траплятися, зокрема, під час повітряної тривоги чи аварійних ситуацій.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Зелена зона графіків відключень світла – це час, коли подачу електроенергії гарантовано, але часто в цей період мешканцям міста не подають напругу. Технічний директор ПрАТ «Львівобленерго» Роман Іванців під час брифінгу у Львівській ОВА 2 лютого пояснив, чому відбуваються затримки з увімкненням електроенергії.

За його словами, світло можуть подати невчасно під час повітряної тривоги та аварійних ситуацій.

«Не все наше обладнання механізоване, деяке доводиться вмикати вручну. Але на час повітряної тривоги працівникам енергетичної галузі заборонено перебувати на підстанціях в рамках безпеки. Також можуть накладатися аварійні вимкнення, адже обладнання, на жаль, шкодиться»,  сказав Роман Іванців.

Читайте також: На Львівщині продовжують діяти погодинні відключення електроенергії. Графік

Що робити, якщо ви помітили, що під час зеленої зони немає напруги:

  • зателефонувати операторам кол-центру «Львівобленерго» за телефоном 0-800-30-15-68;

  • надіслати в чат-бот заявку. Інформація щодо фактичної відсутності електроенергії доступна у розділі «Немає світла». Приєднатись до чат-ботів можна тут.

Там ви отримаєте відповідь чи це аварійне відключення чи інша ситуація.

Також, за словами технічного директора, з розрахунку загального балансу споживання електросистеми України, «Львівобленерго» ввело денний ліміт споживання. Він складає не більше ніж 53% від очікуваного споживання регіону.

Нагадаємо, що керівник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на запитання Tvoemisto.tv про те, чи допомагають відключення світла зменшити споживання, пояснив, що так, оскільки електроенергію вимикають в період пікового навантаження, коли енергосистема не може задовольнити рівень потреб споживачів.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!