Чому рух трамваїв у Львові відновили швидше, ніж тролейбусів. Пояснення

1296 0
Контактну мережу електротранспорту продовжують очищати від заледеніння.
Фото: ЛКП "Львівелектротранс"

Фото: ЛКП "Львівелектротранс"

Унаслідок негоди у місті обледеніла уся контактна мережа електротранспорту протяжністю 270 км. Станом на сьогодні всі трамвайні маршрути відновлили, однак тролейбуси поки ще не курсують. Наразі контактну мережу електротранспорту продовжують очищати від заледеніння.

Джерело: пресслужба ЛМР

Як пояснили у ЛКП «Львівелектротранс», для механічного очищення тролейбуса потрібно вдвічі більше часу, оскільки у нього два контактних проводи. Зокрема, «спецчастини» у трамвая та тролейбуса мають різне місце розташування. У трамвая – це колія, а у тролейбуса усі спецчастини фізично є на контактній мережі і вони теж заледеніли. 

«Попри механічну очистку, до цього процесу «залучені» трамваї та тролейбуси. Тобто вже четверту добу разом із працівниками, які сплять по 2-3 години, наші «ветерани» тролейбуси та трамваї «палять» лід. Тут слід розуміти, що трамвай важчий та має більше шансів «зловити» контакт через колію. Тоді як тролейбус легший, а, найосновніше, має мати повний контакт із двома дротами контактної мережі одночасно. Ось тому трамвайні мережі очистили швидше», – зазначила речниця ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.

Читайте також: Негода у Львові повалила дерева та ускладнила рух. Фото

За словами керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, відновлювати  рух тролейбусних маршрутів розпочнуть завтра, 15 грудня.

Нагадаємо, що негода у Львові протягом 9-11 грудня повалила понад 100 дерев та великих гілок. Аби їх крижувати та вивозити, у місті сформували 25 бригад. Загалом до цього процесу залучили понад сотню людей та 20 одиниць техніки. Що робити та куди звертатися, коли впало дерево, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!