Чому у Львові зупинилася реконструкція Личаківського парку. Фото, відео

3322 0
Цього року на парк виділили 6,1 мільйона гривень.
Фото: Дар

Фото: Дар'ї Кучер

Личаківський парк є пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення площею 12,36 га. Реконструкцію парку почали ще у 2018-му році, і вона досі триває. Tvoemisto.tv дізналося, чому у парку припинили роботи.

Читайте також: Що може з'явитися на місці колишнього винзаводу біля Погулянки, який належить священнику

За словами архітекторки і проєктантки парку Ольги Криворучко, підрядник зупинив роботи у парку, оскільки йому були неоплачені акти виконаних робіт.

«Якусь частину він зробив, але зараз чекає на оплату. Коли вона надійде, то підрядник зможе продовжити», – каже Ольга Криворучко. 

На сьогодні у Личаківському парку провели роботи з укладення частини доріжок, зробили водовідвідну каналізацію та почали ремонт дитячого майданчика, на якому усе роблять з екологічних матеріалів. 

На дитячому майданчику почали робити експозицію дракона з натурального каменю. Зараз готова вже його лапа, далі робитимуть хребет, голову і ще одну лапу.

Цю реконструкцію провели за рахунок коштів у розмірі 2,5 млн грн, які виділили у 2018-му році.  

Цього року на парк виділили 6,1 млн грн, з яких 6 мільйонів передбачили на покриття боргу перед підрядником. Решту 100 тис. вирішили витратити на дитячий майданчик.

За словами Ольги Криворучко, загальна вартість всіх робіт на сьогодні у парку становить 41 млн гривень. Це можна прирівняти до ремонту дороги. 

За проєктом, у парку будуть окремі велодоріжки та доріжки для пішоходів. Також майданчики для вигулу собак, оскільки зараз це є загальною вимогою до всіх парків. 

Читайте також: У парку Горіховий гай з'явився ігровий екомайданчик. Фото

«Майданчик поділений на різні частини: є така, де можна гратися, коли випав дощ, адже там швидко сходить вода. Також є частини для менших і більших дітей. Там, де була загроза падіння з висоти, ми передбачали 25 см м’якого покриття», – розповідає Ольга Криворучко. 

Додамо, що Личаківський парк має цікавий ландшафт і складне планування. В ньому велика густина доріжок, що за характеристиками можна прирівняти до парку імені Івана Франка. Парк створили у 1894 році за участю відомого паркового архітектора Арнольда Рерінга. 

У західній частині парк переходить у спортивні комплекси інституту фізкультури, а в південній – у військовий меморіал «Пагорбу Слави». 

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!