Чому варто завести собаку. 8 причин

4975 0
Вчені стверджують, що собаки можуть позитивно впливати на здоров'я та самопочуття людини.
Фото: facebook-сторінка ЛКП "Лев"

Фото: facebook-сторінка ЛКП "Лев"

1. Можуть запобігти появі астми у дітей

В ході досліджень шведські вчені виявили, що наявність собаки на 31 відсоток знижує ймовірність розвитку астми у дітей дошкільного віку та на 52 відсотки - у школярів.

2. Знижують стрес на роботі

Британське дослідження показало, що люди, які приводили з собою на роботу своїх собак, були менш схильні до стресу. Тому, при можливості, вчені рекомендують зрідка брати з собою на роботу тварин.

3. Не дають розвинутися депресії

За словами американських психологів, собака надає серйозну емоційну підтримку і не дає господареві сумувати.

4. Можуть знаходити рак

В ході експериментів, італійські дослідники виявили, що собака може «винюхати» пухлину з точністю до 97 відсотків. Аналогічні дослідження американських учених показали, що собака може виявити рак щитовидної залози, сечового міхура і простати.

5. Можуть визначати рівень цукру в крові

Британські вчені виявили, що 8 з 10 собак можуть безпомилково визначити, коли у господаря значно знижується кількість цукру в крові. Таке відкриття буде корисним для людей хворих на діабет.

6. Позитивно впливають на роботу серця

Результати японського дослідження показують, що 54 відсотки власників собак регулярно ходять з ними на прогулянки або грають. Такі вправи корисні для серця і не дають розвинутися хворобам.

7. Собаку можна навчити винюхувати алергени

Вчені з Техасу вважають, що собак можна навчити розпізнавати продукти в їжі, на які у людини алергія.

8. Собаки люблять обніматися

За словами вчених, в ході обіймів виробляється окситоцин відомий як гормон любові. Тому, господареві четверолапого не загрожує поганий настрій

Джерело: Новое время

Фото: facebook ЛКП «Лев»

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!