Чорнобильську зону закриють для туристів на невизначений термін

1167 0
Офіційно це пояснюють «технічними причинами».
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Чорнобильську зону відчуження закривають для туристичних відвідувань від 19 лютого 2022 року на невизначений термін. Про це повідомив голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко на сторінці у Facebook.

За словами Ярослава Ємельяненка, найімовірніше, закриття Чорнобильської зони пов'язане із загрозою російській агресії та близькістю кордону з Білоруссю.

«Приймаючи до уваги те, що сучасні технічні засоби дають змогу в реальному часі бачити будь-які переміщення збройних сил всіх сторін та швидко на них реагувати, а також відсутність рекомендацій від влади залишити Київ, сподіваємося, що заборона відвідувати Чорнобиль вже скоро буде скасована», - написав він. 

Читайте також: Українці все менше вірять у вторгнення Росії, а віра в сили власної армії росте 

Він також наголосив, що  останнім часом, незважаючи на військову напругу, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів. Голова Асоціації чорнобильських туроператорів припустив, що люди почуваються в безпеці, перебуваючи у Києві та обираючи подорожі Київською областю, зокрема – до Чорнобильської зони.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!