Українці все менше вірять у вторгнення Росії, а віра в сили власної армії росте. Опитування

1066 0
Впевненість громадян в українських Збройних силах зросла від 58% до 64%.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 16-17 лютого, за останні дні зменшилася кількість українців, які вважають високою ймовірність повномасштабного вторгнення Росії, водночас зросла кількість тих, хто вірить, що Україна зможе відбити напад.

Зазначимо, що опитування провели 16-17 лютого 2022 року, опитавши 1722 українців від 18 років, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Зокрема, 19% опитаних оцінюють ймовірність повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну як високу, 33% – як середню, 20% – як низьку, тоді як 25% вважають, що немає жодної загрози.

Кількість опитаних, які не вбачають загрози, суттєво різниться за регіонами: від 14% на Заході до 42% – на Сході країни. Більше 64% впевнені, що Україна зможе відбити напад, якщо Росія почне вторгнення.

Водночас кількість опитаних, які вірять у власні Збройні сили, переважає у всіх регіонах країни (відносно більше на Заході і в Центрі, відносно менше – на Сході). Відтак, впевненість громадян у цьому зросла від 58% до 64%.

Читайте також: Понад половина українців готові чинити опір у разі вторгнення Росії

Нагадаємо, що кількість українців, які готові чинити опір у разі військового вторгнення Росії в Україну, зростає. Сьогодні чинити опір готові 57,7% українців, а у грудні 2021 року кількість становила 50,2%. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології 13 лютого цього року.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!