Чорногорія, Іспанія та Франція у червоній зоні. МОЗ оновило перелік «небезпечних» країн

3430 0
До переліку «зеленої» зони входять більше 140 країн.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон - із урахуванням кількості активних випадків Covid-19 на 100 тис. населення. Про це повідомили у Мінздоров’я.

Тож, до переліку «зеленої» зони входять понад 140 країн, зокрема: Велика Британія, Росія, Білорусь, Італія та Єгипет, Румунія, Албанія, Польща, Туреччина, Греція.

У «червоному» списку опинилися 50 країн, зокрема: Франція, Ізраїль, Іспанія, Мальдіви, Колумбія, Монако та Чорногорія.

Нагадаємо, після повернення з «червоної» країни пройти обсервацію чи здати ПЛР-тест. До слова, зробити це платно можна у львівському аеропорту. Із повним актуальним списком країн обох зон можна ознайомитись за посиланням.

Додамо, що країною «червоної зони» вважають держави, де наявна одна з ознак:

  • кількість нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні;
  • приріст нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 у державі за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями становить більш як 30 відсотків.

Після повернення з країн «зеленої зони» обсервація і самоізоляція не потрібні. З умовами в'їзду до різних країн можна ознайомитися на інтерактивній мапі МЗС. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!