Чотирьом родинам загиблих військових із Львівщини вручили державні нагороди

1250 0
Їх відзначили за особисту мужність і самовіддані дії.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

За Указом президента України удостоїли орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня чотирьох загиблих захисників із Львівщини. Їх відзначили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час оборони територіальної цілісності, вірність військовій присязі. 

Джерело: Львівська ОВА

Відповідно до Указів Президента України, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) нагородили Владислава Паленичку – лейтенанта, командира другої аеромобільної роти четвертого аеромобільного батальйону в.ч. А4350.

Читайте також: Трьох Героїв із Львівщини посмертно нагородили Орденами «За мужність»

Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нагороджені:

  • Микола Озеров – підполковник, командир роти вогневої підтримки, легендарний кіборг;

  • Владислав Стасів - навідник гранатометного відділення взводу вогневої підтримки;

  • Михайло Яремчак - молодший сержант, командир механізованого відділення.

Державні нагороди рідним військовослужбовців вручив голова Стрийської РВА Богдан Янко.

Для довідки

Владислав Паленичка родом зі Стрия. Хлопець не дожив до свого 24-річчя 5 днів. Він загинув поблизу населеного пункту Білогірка на Херсонщині під час танкового та артилерійського обстрілу.

Миколі Озерову було 44 роки. Народився він на Херсонщині, пройшов службу від курсанта до командира. З 2004 року проживав у Стрию на Львівщині. З 2014 року Микола Озеров брав участь в АТО, був одним із кіборгів, які захищали Донецький аеропорт.

Владислав Стасів загинув від ворожої кулі на Донеччині воїн. Йому було лише 22 роки. У 2017 році Владислав закінчив Стрийську школу №3, вступив у Івано-Франківський НТУ нафти і газу. У сім’ї боєць був третім наймолодшим сином у батьків, мріяв створити свою сім’ю. Герой добровольцем пішов захищати Україну у перші дні війни, не маючи жодного військового досвіду.

Михайло Яремчак родом із села Станків Моршинської громади. Воїн до останнього боронив Україну на Луганщині. Загинув унаслідок бойового зіткнення та масованого артилерійського обстрілу з боку росіян поблизу населеного пункту Попасна.

Для довідки
Орден «За мужність» I, II, III ступеня – державна нагорода України, орден, який надається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!