Чи бронюють на Львівщині водіїв громадського транспорту

2954 0
На Львівщині заброньовано понад 400 водіїв.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

До Львівської обласної військової адміністрації регулярно звертаються перевізники, які подають документи на бронювання водіїв громадського транспорту. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту Степан Рудницький, в області лише 13 з 48 перевізників мають право подавати водіїв на бронювання – 50% з усієї кількості військовозобов’язаних. Наразі дев’ять підприємств мають затверджені переліки заброньованих працівників. Загалом на Львівщині заброньовано понад 400 водіїв.

Раніше коментарі Tvoemisto.tv керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень зазначив: «До нас регулярно звертаються представники транспортних підприємств і міста, і області. Частково ми повертаємо звернення, або ж Генштаб, часткова кількість є заброньована. Комусь ми відмовляли два рази, декому дев’ять разів. Причини відмови, – зокрема, відсутність звірки РТЦК».

Читайте також: Львівська ОВА забронювала 50% працівників

Зазначимо, у Львові не вистачає водіїв громадського транспорту. Їх шукають через сайти пошуку роботи, де люди залишають резюме, однак наразі дефіцит становить більше двох сотень працівників. В інтерв’ю мер Львова Андрій Садовий заявив, що місто зверталось до обласної влади щодо бронювання водіїв громадського транспорту, але їх поки не бронюють. 

Читайте також: Скільки у Львові заробляють водії громадського транспорту

«Якщо, наприклад, в приватному АТП водії заброньовані, то наші не заброньовані. Звертаємося до обласної влади, поки що на державному рівні є якісь непорозуміння, не бронюють наших працівників. Але ми даємо людям офіційну заробітну плату, а перевізник, який працює в приватному АТП, дуже часто отримує зарплату кешем», – повідомляв Садовий.

Хто підлягає бронюванню

27 січня 2023 року уряд прийняв постанову щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час №76, якою було затверджено «Порядок бронювання військовозобов’язаних».

Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» встановлює перелік військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню. Зокрема, це люди, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;

  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);

  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань;

  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Критерії та порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлюються Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, у Львівській військовій обласній адміністрації заброньовано 50% працівників. Загальну кількість заброньованих осіб, або ж підприємств, які забронювали працівників, не розголошують.

Антоніна Костик 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!