Скільки львів'яни відпочиватимуть у січні. Календар вихідних

3132 0
Зимові свята українці проведуть в умовах воєнного стану.
Умовне фото

Умовне фото

Цьогоріч в Україні Новий рік та Різдво за юліанським календарем випадають на вихідний день тижня. Згідно з календарем, 1 січня припадає на неділю, а Різдво, 7 січня, – на суботу. 

Читайте також: Коли Україна святкуватиме традиційні свята, якщо перейде на григоріанський календар

Як відомо, новорічно-різдвяні свята – встановлені на державному рівні. Як зазначено у статті 73 Кодексу України «Про працю», якщо великі державні чи релігійні свята припадають на вихідний день, наступний після них понеділок також вихідний. Однак у 2022 році через воєнний стан, який встановлено щонайменше до 19 лютого 2023 року, всі додаткові вихідні, починаючи від 8 березня 2022 року, були скасовані. Зазначимо, що ці норми стосуються працівників державних установ. Керівники приватних компаній можуть встановлювати графіки відпочинку та роботи співробітникам на власний розсуд.

Читайте також: Стало відомо, чи скасують комендантську годину на Львівщині у новорічну ніч

Загалом, офіційні вихідні дні у січні 2023 року — лише суботи і неділі. Відповідно, на українців чекає 9 вихідних: 1 січня, 7, 8 січня, 14,15 січня, 21, 22 січня і 28, 29 січня. Також буде 22 робочих дні.

Державні та церковні свята у січні 2023 року

  • 1 січня — Новий рік;

  • 6 січня — Святвечір;

  • 7 січня — Різдво Христове;

  • 14 січня — Старий Новий рік, святого Василя;

  • 19 січня — Хрещення Господнє (Богоявління);

  • 22 січня — День Соборності тa Свободи України;

  • 27 січня — Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Антоніна Костик

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!