Чи доведеться батькам платити за шкільні підручники?

2938 1
Міністр освіти Сергій Квіт запевняє, що цього року українські школярі отримають підручники безкоштовно, хоча й із можливою затримкою.
фото: www.slobodnaevropa.org

фото: www.slobodnaevropa.org

Обласні бюджети виділяють свою половину коштів на придбання нових шкільних підручників, отже шкільні підручники у цьому навчальному році будуть безплатними. Про це на своїй facebook-сторінці поінформував міністр освіти і науки Сергій Квіт, за результатами проведення розширеного засідання Кабінету Міністрів, в якому брали участь голови обласних державних адміністрацій.

Читайте також: Із вересня у школах побільшає уроків іноземних мов

"На засіданні Уряду всі голови обласних державних адміністрацій підтвердили, що обласні бюджети виділяють свою половину коштів на придбання нових шкільних підручників. Друга половина вже чекає в державному бюджеті. Тобто всі підручники і надалі будуть для українських сімей безоплатними", – зазначив міністр освіти.

Після того, як у коментарях під дописом з’явилася інформація, що підручників у деяких школах поки що нема, міністр відповів: «Затримка пояснюється тим, що ми шукали різних можливостей,  де знайти гроші. Запізнення буде невелике, видавництва працюють. Також працює кілька проектів, що дозволять скачувати електронні версії підручників».

Читайте також: З’явилась онлайн-бібліотека шкільних підручників. Де завантажити?

Нагадаємо, директор обласного департаменту освіти і науки Олександра Небожук запевнила: якщо нові підручники для 4-х та 7-х класів не встигнуть надрукувати до 1 вересня, на сайті Міністерства освіти і науки у вільному доступі буде розміщено їх електронні версії.

Як повідомлялося, 50 % коштів на друк підручників для учнів 4-х і 7-х класів у 2015 році вдасться виділити за рахунок скорочення видатків на утримання депутатського корпусу та секретаріату Кабміну. Інші витрати на друк шкільних підручників мають профінансувати органи місцевого самоврядування.

Джерело: Освіта.ua, facebook-сторінка Сергія Квіта

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
10 Вересня, 2015 11:07
Іван pidru4nik.com.ua/ - шкільні підручники онлайн
pidru4nik.com.ua/lessons/pimsleur1 - шкільні уроки Англійської мови
pidru4nik.com.ua/main/testing - ЗНО тести
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!