Чи готова «Арена Львів» приймати вболівальників під час війни

1473 0
Поки триває повномасштабна війна – це дуже ризикова безпекова ситуація, каже в. о. директора «Арени Львів».
Фото: Арена Львів

Фото: Арена Львів

В Україні можуть відкрити стадіони для вболівальників. Уряд доручив міністерству спорту, МВС та безпековим органам розробити алгоритм допуску людей на трибуни. У Міністерстві спорту вважають, що допуск глядачів на трибуни сприятиме розвитку спортивної галузі, а також покращить фінансовий стан спортивних організацій та зарядить уболівальників емоціями.

Після погодження усіх деталей й впровадження рішення, міністерство окремо оголосить, коли вболівальники зможуть повернутись на трибуни.

«Повернення уболівальників допоможе стадіонам та клубам знову бути фінансово спроможними, та й жодна телетрансляція повністю не замінює емоції стадіону. Але першочергове питання для нас – безпека глядачів та спортсменів», – сказав тимчасово виконуючий обов’язки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

Читайте також: Військовий експерт пояснив, чому неможливо відкрити аеропорт навіть у Львові

У коментарі Tvoemisto.tv в. о. директора ДП «Арени Львів» Юрій Майборода зазначив, що якщо уряд затвердить рішення, аби допускати певну кількість вболівальників на стадіон, то вони забезпечать можливість приймати людей. Однак на арені є укриття всього на 1000 осіб.

«Це є оптимістично, що таке питання розглядають в уряді. Але поки триває повномасштабна війна – це дуже ризикова безпекова ситуація. На «Арені Львів» є понад 34 тисячі глядацьких місць, і у разі повітряної тривоги, чашу стадіону мають звільнити до 8 хв, а територію до 16 хв. На арені створені всі необхідні для цього умови, евакуювати  і вивести на територію можна всіх осіб, але немає великого укриття», – каже він.

Крім того, зараз на «Арені Львів» триває низка ремонтних робіт, щоб не допустити руйнування споруди в цілому. Йдеться про капітальний ремонт, заміну різного обладнання та ремонт променади. Проте це не завадить приймати вболівальників.

Читайте також: В «Арені Львів» пояснили, нащо ремонтувати трибуни за 12 млн грн у час війни 

Він додав, що 8 грудня відбудеться останній футбольний матч цього року, а наступний запланований на кінець лютого 2024 року, коли розпочнеться новий сезон. Загалом на матчі можуть бути присутніми не більше 280 осіб.

«Арена Львів» є домашнім стадіоном для двох футбольних клубів – ФК «Рух» і ФК «Шахтар». На матчі команд потрапляють лише ті, хто задіяний у процесі, а також у кожного клубу своя політика кого запрошувати, стадіон на це не впливає», – додав він.

Зазначимо, наразі всі матчі в Україні під час воєнного стану проходять за порожніх трибун. У разі оголошення повітряної тривоги гра припиняється до відбою. Перший матч у Львові після початку повномасштабного вторгнення відбувся 28 серпня 2022 року.

Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!