Чи є ще вільне житло на Новий рік на курортах Львівщини та скільки коштує

1952 0
Tvoemisto.tv проаналізувало, які будинки здають на курортах Львівщини на Новий рік та скільки вони коштують за добу.
Котедж «Шепіт лісу»/ фото: airbnb.com.ua

Котедж «Шепіт лісу»/ фото: airbnb.com.ua

На Львівщині розпочинається сезон гірськолижних курортів і зустріти Новий рік в такому казковому місці здається ідеальною ідеєю для багатьох. Відтак, Tvoemisto.tv дізналося, чи є ще вільні варіанти житла на курортах Львівщини, що пропонують орендодавці та скільки це буде коштувати. Для аналізу використали сайти, які Tvoemisto.tv рекомендувала експертка з подобової оренди Олеся Романюк, а саме Booking та Airbnb, а також соціальні мережі та сайт Karpaty.info, де можна знайти бюджетні варіанти для проживання в Карпатах.

Читайте також: Квартира на Новий рік у Львові. Які ціни та скільки треба віддати за вид на Домініканський собор

Славсько

На сайті booking.com вказано, що на Новий рік у Славсько недоступно 98% помешкань. Найдешевший варіант – це стандартний двомісний номер з 2 односпальними ліжками за 800 грн на базі відпочинку «Тростян». Також є варіант за 6 075 грн, проте він розташований за 20,9 км від Славсько. Загалом ціни на номери на двох людей приблизно 1 500 - 2 500 грн в будиночках, які розташовані за 20 км від Славсько.

Будинок «Відпочинок в Карпатах у Миколи» за 6 075 грн за 20, 9 км від Славсько

На airbnb.com.ua варіантів не багато, а в самому Славсько практично немає. Є гарний варіант оренди котеджу за 46,2 км від Славсько за 275 доларів (9 982 грн за курсом НБУ станом на 30 листопада 2023 року).

Котедж «Шепіт лісу» за 9 982 грн за 46, 2 км від Славсько

Багато варіантів для оренди житла у горах є на сайті karpaty.info. Проте там не всюди вказано ціни на Новий рік, а також неможливо дізнатися, чи є вільні місця, поки не зателефонуєш за номером. Зокрема, там зазвичай пропонують оренду мінімум на дві доби у святковий період. Ціна в новорічну ніч може бути від 450 до 800 грн, проте зазвичай ціна на свята за домовленістю.

Садиба «Зелені сосни» в Славсько за 600 грн з людини

Варіанти житла в горах також можна шукати в Інстаграм вводячи в пошук локацію. Там зараз з'явилося дуже багато профілів із будинками, які здають в оренду. Зазвичай це модульні, купольні або котеджні будинки. Іноді можна знайти дуже цікаві варіанти, наприклад, будиночок на дереві або десь високо в горах. Але, скоріш за все, новорічна ніч у таких будинках вже давно заброньована.

Наприклад, такий будинок на Новий рік коштує 7 500 грн за двох. 

Котедж у Славсько за 7 500 грн 

А такий можна орендувати мінімум на 5 днів, ціна за добу на двох 5 000 грн.

Котедж в Славсько за 5 000 грн

А за купольний будиночок хочуть 8 000 грн.

Купольний будинок за 8 000 грн

Проте вони вже недоступні на Новий рік.

Зокрема, до вибору треба підходити відповідально, бо можна натрапити на шахраїв. Обираючи будинок в Інстаграм, потрібно дивитися на наявність відгуків, а також зайти в розділ «позначено», та перевірити, чи відмічали інші люди цей профіль. Якщо профіль існує давно, а відміток у дописах немає, ймовірно, – це шахраї.

Трускавець

На booking.com на Новий рік недоступно 96% помешкань у Трускавці. Найдешевший варіант тут – це хостел за 450 грн, а найдорожчий – це готель, бюджетний двомісний номер якого вартує 13 400 грн. А вільних варіантів станом на 30 листопада всього п'ять. Зокрема, є будиночок на чотирьох людей за 1 800 грн.

Готель «Хижина СПА» в Трускавці з бюджетним номером за 13 400 грн

На airbnb.com.ua варіантів житла всього два і це кімната за 8 доларів (290 грн) або квартира за 18 доларів (653 грн). А на karpaty.info пропонують номер в новорічну ніч за 800 - 1 000 грн. Мінімальний термін проживання 5 діб. А ще є варіант 5 000 грн за котедж на 6 місць.

Східниця

У Східниці на booking.com є всього лиш три варіанти на Новий рік за цінами 1 100 - 1 790 грн. На airbnb.com.ua є варіанти кімнат від 18 доларів (653 грн), або готель за 44 долари (1 597 грн). На karpaty.info є варіанти садиб та будинків, проте немає інформації про наявність цін та місць на Новий рік. У одній із садиб проживання в святковий час вартує 250 грн за добу з людини.

Вілла «Золоте руно» в Східниці з номером за 1 597 грн

Відтак, можна зробити висновок, що варіантів житла на Новий рік на курортах Львівщини залишилося мало. Додамо, що більшість гарних помешкань розташовані далеко від курортних центрів, і, якщо є бажання пожити саме у будиночку, то краще шукати в соціальних мережах, бо на сайтах з пошуку житла зазвичай представлені хостели, готелі та апартаменти. Винятком є airbnb.com, там часто можна знайти цікаві варіанти будиночків, не тільки в Україні, а й по цілому світу. 

Читайте також: Потягом зі Львова до гірськолижних курортів. Все про рейси в Карпати 

Нагадаємо, наразі ще є доступні квартири для оренди подобово у Львові в новорічну ніч. Щодо цін, то більшість квартир здають у святковий час на мінімальний термін, а це 2-3 дні, але, якщо ближче до свята їх досі ніхто не орендував, то термін скидають до однієї доби. А ціну на Новий рік зазвичай збільшують вдвічі. Про те, які квартири здають у Львові на Новий рік, за якими цінами та чи буде цьогоріч ажіотаж на них – читайте у матеріалі

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!