Квартира на Новий рік у Львові. Які ціни та скільки треба віддати за вид на Домініканський собор

7575 0
Tvoemisto.tv дізналося, які здають квартири у Львові на Новий рік та за яку ціну, а також запитало у експерта, чи може бути цьогоріч ажіотаж та як зміниться ціна на свята.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

До Нового року залишилося трохи більше місяця, люди починають думати, де і як відзначати свято. Наразі ще є доступні квартири для оренди подобово у Львові в новорічну ніч. Щодо цін, то більшість квартир здають у святковий час на мінімальний термін, а це 2-3 дні, але, якщо ближче до свята їх досі ніхто не орендував, то термін скидають до однієї доби. А ціну на Новий рік зазвичай збільшують вдвічі. Про це Tvoemisto.tv повідомила експертка з подобової оренди квартир у Львові Олеся Романюк. 

Експертка додала, що цього року, ймовірно, не буде шаленого ажіотажу, тож квартиру можна буде знайти.

«Я не думаю, що буде великий ажіотаж, бо минулого року його не було. У нас з 14 об'єктів заброньовані поки що два, наприклад. Люди не поспішають з бронюванням житла. Вони очікують, бо не знають, що буде в країні зі світлом. Зараз з'явилася така тенденція бронювати житло за 2-5 днів до подорожі», – прокоментувала Олеся Романюк.

Читайте також: Миколая, Різдво, Маланки. Нові дати церковних свят у грудні

За її словами, від початку повномасштабної війни у людей, які приїжджають до Львова, змінилася мета подорожей. Якщо приїжджають іноземці, то це волонтери, а якщо українці, то це зазвичай пари: жінка приїжджає з-за кордону, а чоловік з війни. Зустрічаються вони у Львові.

Гостям Львова Олеся Романюк не радить шукати квартиру подобово на сайті ОЛХ, бо там, за її словами, багато шахраїв. А от на booking.com та airbnb.com.ua можна – там найменша ймовірність потрапити на них. Tvoemisto.tv вирішило також проаналізувати пропозиції квартир на цих двох сайтах для двох осіб на дату 31 грудня – 1 січня.

На booking.com зазначено, що 93% апартаментів недоступні на цю дату. Найдешевшими варіантами є хостели – ціна стартує від 360 грн за двох. Щодо апартаментів, то найдешевший варіант коштує 2 550 грн.

Апартаменти за 2 550 грн на пл. Липнева, 7 

Є також 5-кімнатні апартаменти з джакузі за 11 385 грн у Шевченківському районі за 650 м від ТЦ «Форум».

Апартаменти за 11 385 грн на вул. Бальзака, 25

На ресурсі airbnb.com.ua найдешевша квартира вартує 30 доларів (1 086 грн за курсом НБУ станом на 28 листопада 2023 року). А за квартиру з видом на Домініканський собор прийдеться віддати 415 доларів15 023 гривень. Загалом середня ціна за одну ніч, згідно з даними про квартири на сайті, становить 100 доларів. 

Квартира за 1 086 грн біля музею «Арсенал»

Квартира за 15 023 грн з видом на Домініканський собор

Ми також перевірили варіанти оренди помешкань на сайті dobovo.com. Там теж вказано, що 93% квартир на цю дату вже заброньовані. Найдешевша квартира на сервісі на Новий рік вартує 1 100 грн і розташована на вулиці Гавришкевича.

Квартира за 1 100 грн на вул.Гавришкевича

Є також пропозиції 4-кімнатної квартири за 10 000 грн та 1-кімнатної за 6 300 грн.

Квартира за 10 000 грн біля площі Ринок

Квартира за 6 300 грн на вул. Газова, 4

Вільні квартири є також на сайті leogrand.com.ua. У несвяткові дні там можна орендувати квартиру і за 800 грн, проте, чим ближче до Нового року, тим більша ціна. На 27 грудня цю квартиру можна орендувати за 1700 грн, а на саме свято за 2300 за добу. Найдорожча квартира обійдеться в 13 000 грн.

Квартира за 2 300 грн на вул. Лисенка, 5

Квартира за 13 000 грн на вул. Лесі Українки, 7

Відтак, можна зробити висновок, що найдешевий варіант житла у Львові на Новий рік - це хостел. Серед найдорожчих варіантів, які ми наразі знайшли, це квартири до 15 000 грн. Крім того, шукаючи квартиру наперед, можна потрапити на більш вигідну пропозицію, адже зараз, за словами експертки з оренди, є тенденція бронювання помешкань за 2-5 днів до подорожі, тобто в межах 26-31 грудня шанси знайти хорошу квартиру можуть зменшитися. 

Читайте також: Різдвяні вистави у Львові. Що підготували театри до свята 

Нагадаємо, новорічно-різдвяну ялинку урочисто відкриють у Львові 5 грудня напередодні Дня Святого Миколая. Додамо, що цей день цьогоріч ми відзначаємо 6 грудня, адже церква перейшла на новоюліанський календар. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!