Чому в Україні різко зростає кількість нових хворих на Covid-19. Пояснення епідеміолога

8772 0
Так само стрімко зростає кількість хворих і за кордоном – в Німеччині, Польщі.
Фото: УП

Фото: УП

Третій день поспіль в Україні фіксують антирекордні показники з кількості нових випадків захворювання на коронавірус. Зокрема, за минулу добу, 6 серпня, його виявили 1 453 людей. А загалом від початку епідемії Covid-19 – у 78 261 людини.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv епідеміологиня Оксана Пушкарьова, другу хвилю все ж слід очікувати восени, коли всі повернуться з відпочинку, відпусток і продовжать стабільно ходити на роботу, в школи, дитсадки, студенти в університети тощо.

Читайте також: Без смаку та запаху. The New York Times про наслідки від Covid-19, який вражає імунну систему

Теперішні ж високі показники захворюваності і в Україні, і за її межами, каже вона, спричинені тим, що всі почали активно їздити відпочивати: люди стали більше контактувати один з одним.

Додамо, що так само зростає кількість хворих і за кордоном. Приміром, у сусідній Польщі за добу виявили більше 800 нових випадків коронавірусу, що знову стало «антирекордом» з початку епідемії. Тепер там уже понад 50 тисяч випадків інфікування.

1209 випадків за добу виявили у Німеччині. Тамтешня медична асоціація Marburger Bund заявила, що країна вже потерпає від другої хвилі епідемії коронавірусу. Однак нинішню ситуацію не порівняти з ситуацією в березні і квітні, хоча кількість нових випадків інфекції і зростає.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!