Чи можуть чоловіки, зняті з військового обліку, виїжджати з України. Роз'яснення

3821 0
Обмежено придатні особи у воєнний час не можуть перетинати кордон, проте остаточне рішення приймають представники ДПСУ.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Державній прикордонній службі роз’яснили, чи можуть чоловіки, зняті або виключені з військового обліку, виїжджати за межі України. Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Відповідно до Правил перетинання кордону та Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України.

Читайте також: Чи можуть чоловіки з подвійним громадянством виїхати з України. Роз'яснення

Відтак, виїжджати чоловіки можуть, якщо мають оформлену інвалідність або якщо зняті з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку.  

У Держприкордонслужбі зауважують, що чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП.

Крім того, обмежено придатні у воєнний час не можуть перетинати кордон.

При тому зазначається, що остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Держприкордонслужби за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів. 

Читайте також:  Чи зможуть жінки виїжджати за кордон з 1 жовтня. Роз’яснення юриста

Нагадаємо, у Верховній Раді пропонують розширити список категорій чоловіків, яким дозволяється виїзд з України за кордон під час воєнного стану. 

В Україні діє вичерпний довідник, який пояснює випадки, за яких умов чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон. Державна прикордонна служба України також нагадує про обмеження в перетині кордону для окремої категорії громадян. Йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!