Україна

Чи почався справжній наступ ЗСУ. Пояснення

957 0
Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко пояснив, чи почався справжній наступ українських військових.
Захисник, який бере участь у наступальній операції | Фото: David Guttenfelder для The New York Times

Захисник, який бере участь у наступальній операції | Фото: David Guttenfelder для The New York Times

Чи почався справжній наступ Збройних сил України залежить від того, що ми розуміємо під словом «контрнаступ». Якщо розглядати цілий комплекс заходів і способів, то він вже давно почався в інформаційному просторі. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» сказав голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

«Зараз відбувається етап конверсійних ударів. Зокрема, у випадку контрнаступу, залучається велика кількість військ на конкретних напрямках і відбуваються прориви на десятки кілометрів. Зараз відбуваються бої в межах першої лінії оборони росіян і там, де вони тривали донедавна йде витіснення ворога з раніше зайнятих позицій», – сказав він.

Тимочко додав, що контрнаступом можна буде назвати прорив у глибину окупованих території хоча б на 30-50 кілометрів. Не є таємницею, що українські і російські резерви, які готувалися до цих подій, не залучені. Отже зараз відбувається перевірка інформації спецслужб і адаптація бойових бригад, що пройшли навчання за кордоном.

Нагадаємо, що в ніч проти 20 червня росіяни вкотре атакували Україну безпілотниками типу «Шахед» та ракетами С-300. У Повітряних силах ЗСУ уточнили, що загалом окупанти застосували 35 ударних дронів – 32 вдалося знищити протиповітряній обороні. У Львові окупанти поцілили  у критично важливий об‘єкт, було три влучання.  У повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено майже два десятки ворожих дронів. У КМВА зазначили, що за звичною для масованих нападів БпЛА тактикою, дрони заходили на столицю хвилями, курсами із різних напрямків. Іван Тимочко відповів на найпоширеніші питання щодо цієї атаки на Україну та контрнаступу ЗСУ на фронті.

Переглянути повну версію програми «Тема тижня» з Іваном Тимочко ви можете на наших Facebook та Youtube.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!