Чи можуть у Львові ввести масковий режим

963 0
Обовʼязкового маскового режиму не вводять, але за деяких умов маски варто одягати.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні побільшало хворих на гострі респіраторні вірусні захворювання. У Мінздоровʼя повідомляють, що саме у жовтні починається епідемічний період, коли кількість випадків ГРВІ, грипу та COVID-19 стрімко зростає. 

«За минулий тиждень зареєстровано 119 063 випадки захворювань (ГРВІ, COVID-19 та грип). Така кількість захворювань знаходиться в межах епідемічного порога, розрахованого для України (та на 13,4 % менше аналогічного періоду минулого епідемічного сезону). За перший тиждень жовтня до лікарень госпіталізовано 3 150 осіб, 1 776 — це діти до 17 років», – йдеться у звіті МОЗ.

Через це медики просять людей, що мають навіть легкі симптоми захворювання, без крайньої потреби не відвідувати громадські місця. Якщо ж візит необхідний, то вдягати захисні маски. Так можна вберегтись від зараження від інших людей та не розповсюджувати вірус, якщо людина вже заражена.

Читайте також: Чим зараз хворіють на Львівщині. Пояснення лікаря

Обовʼязковий масковий режим можуть ввести лише після рішення комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Натомість зараз діють лише рекомендації.

«Коли кількість хворих зростає, людям варто одягати маски. І не лише під час відвідування медзакладів, а й, наприклад, у транспорті чи інших громадських місцях», – пояснила Tvoemisto.tv директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Тімко.

Нагадаємо, у Львівській області знову фіксують збільшення кількості хворих на ГРВІ. За перший тиждень жовтня (від 2 до 8 жовтня) в регіоні зафіксували понад 9 тисяч випадків захворювання. Половина хворих – діти.

Тетяна Дзяма

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!