Чим зараз хворіють на Львівщині. Пояснення лікаря

4693 0
Почастішали випадки гострих респіраторних вірусних інфекцій, ентеро- та ротавірусів.

Із настанням осені на Львівщині фіксують більше хворих на ГРВІ. Чим ще хворіє Львівська область у вересні дізнавалось Tvoemisto.tv.

Зараз в області є кілька випадків захворювання на штам коронавірусу «Омікрон». Завідувачка діагностичного відділення Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Таміла Алексанян розповіла, що зараз у лікарні перебувають 10 пацієнтів із Covid-19 віком від 35 до 78 років. 

Крім того, почастішали випадки гострих респіраторних вірусних інфекцій, ентеро- та ротавірусів.

«В інфекційній лікарні, як завжди після літа і на початку осені, багато ентеровірусної інфекції. Серед них і дорослі, і діти. Проте, вже частішають випадки звертань із коронавірусом. Беручи до уваги, що є ріст захворюваності в Європі та інших регіонах України, у жовтні підйом відбудеться і в нас», – каже Таміла Алексанян.

Схожа ситуація і у Другому медичному обʼєднанні Львова. Це підтвердила завідувачка амбулаторії сімейної медицини 4-ї лікарні Ніна Земенкова.

Читайте також: Що робити, якщо у лікарнях відмовляються надавати безкоштовні медичні послуги чи вимагають грошей. Пояснення

Йдеться про риновірусну (гостра вірусна хвороба з групи ГРВІ, яка характеризується гострим ринітом, тобто нежитем, ротавірусною (одна з форм гострої кишкової інфекції), ентеровірусною (група гострих вірусних захворювань, які по-різному протікають – від безсимптомного перебігу, незначної гарячки до менінгоенцефаліту чи міокардиту) інфекції, звичайні застуди та ГРВІ. Також є випадки коронавірусу. 

Також є один випадок грипу А.

«Збільшення захворюваності на ГРВІ, коронавірус та інші віруси та інфекції пов’язане з тим, що дорослі повернулись із відпусток, діти – після канікул в організовані колективи. Крім того, восени йде перебудова імунної системи, тож і випадків зараження є більше. Зараз поширенню сприяє ще й погода», – каже Ніна Земенкова.

Нагадаємо, у світі зафіксували новий штам коронавірусу ВА.2.86. Його назвали «Пірола» і він є найновішим підштамом «Омікрона», що налічує понад 30 мутацій.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!