Чи приїде «швидка» під час комендантської години. Пояснення

3139 0
Під час сигналу «повітряна тривога» викликати «швидку» допомогу не рекомендовано.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Швидка допомога продовжує працювати цілодобово і виїжджає на виклики навіть під час комендантської години. Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Однак, пацієнтам варто пам’ятати умови, за яких бажано викликати «швидку» та коли бригада може не виїхати.

Читайте також: Як змінилася робота лікарень Львова та області під час війни

Телефонувати на номер 103 варто за невідкладних станів та таких, що загрожують життю та здоров’ю людини й можуть призвести до різкого погіршення стану у разі ненадання екстреної медичної допомоги. Зокрема, викликати бригаду потрібно при критичних кровотечах, проблемах із диханням або за його відсутності тощо.

Диспетчер «швидкої» має поспілкуватися з тим, хто набрав 103, і вирішити, як діяти далі. Якщо є відповідні підстави, він направляє бригаду до пацієнта. Якщо ж таких підстав немає, то пацієнту нададуть консультацію телефоном. Рішення щодо необхідності госпіталізації ухвалює лікар бригади «швидкої», враховуючи симптоми хворого.

У момент оголошення сигналу «повітряна тривога» викликати «швидку» не рекомендовано. У такому разі консультації надаються телефоном чи в інший, доступний спосіб комунікацій. Для цього у Львівському центрі екстреної медичної допомоги працюють лікарі-консультанти.

Нагадаємо, що під час сигналів «повітряна тривога», які сигналізують, що громадянам варто заховатися в укриття, бо можливі бомбардування, варто знати, як діяти, якщо ви у той час знаходитеся у транспорті, банку, торговельно-розважальному центрі чи на ринку. Про це читайте тут.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!