Тримай дистанцію. Чи повинні чиновники вдягати захисні маски під час нарад

2877 0
В Україні продовжили карантин до 24 квітня, людей закликають залишатись вдома, а на вулиці та у приміщеннях дотримуватись дистанції.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Львові оголосили режим надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу. Львів'ян закликають тримати дистанцію, використовувати захисні маски у приміщеннях та рукавиці.

Tvoemisto.tv пропонує підбірку фото, на яких видно, що натомість самі чиновники не завжди дотримуються цих рекомендацій.

Читайте також: За тиждень на Львівщині на грип та ГРВІ захворіли понад 13 тисяч людей

Міський голова Львова, керівник Львівської ОДА та голова Львівської обласної ради не вдягають захисні маски на щоденні оперативні брифінги, коли проводять їх на вулиці. Однак не завжди чиновники використовують засоби захисту і у приміщеннях.

Наприклад, на фото, зробленому під час наради у Львівській ОДА кілька днів тому, видно, як використовує маску голова ЛОДА Максим Козицький.

У коментарі Tvoemisto.tv голова Львівської ОДА зазначив, що маска не захищає від вірусів, однак зможе знизити ризик поширення захворювання. І закликав носити маску тим людям, які кашляють, щоб вони випадково не заразили інших. 

А сьогодні заступник голови ЛОДА прийшов на нараду вже у масці.

Водночас міський голова Андрій Садовий вчора на брифінгу заявив, що не носить маски на вулиці, оскільки добре себе почуває. Та мер закликає львів’ян одягати їх у магазини, аптеки, громадський транспорт, бо це питання безпеки, яке, на жаль, в законі не прописано.

«Коли я проводжу більші наради, я вдягаю маску. На вулиці, коли себе добре почуваю, не вдягаю, тому що вона навряд чи допоможе», – зазначив мер.

Наради з більшою кількістю людей проводять дистанційно.

18 березня зробили фото, де видно, що в одному приміщені зібралося понад 10 людей, і вони без належних засобів захисту та дистанції.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що запасся масками завчасно, ще рік тому, і одягає їх переважно, коли відвідує лікарні.

«Я рекомендую одягати маски у транспорт та під час відвідин лікарень. Я одягаю її, коли їду перевіряти медзаклади. Не знаю, наскільки маска допомагає, бо рекомендації медиків МОЗу, що це в першу чергу для тих, хто сам може когось інфікувати. Зазвичай на нарадах, коли багато людей, рекомендую вдягати маску. Під час брифінгу на відкритому повітрі - особливого змісту я не бачу»,– прокоментував Олександр Ганущин.

Читайте також: Жодних проблем, щоб вийти на вулицю і прогулятися я не бачу. Уляна Супрун про те, як вберегтися від інфекції

До речі, чеський уряд своїм рішенням заборонив громадянам виходити на вулицю без масок, за порушення накладають штрафи. А президентка Словаччини Зузана Чапутова в суботу, 21 березня, затвердила новий уряд, гляньте на фото, як виглядали у цей день їхні високопосадовці – усі в масках та одноразових рукавичках.

А так проводять засідання депутати Дніпра – на парковці замість сесійної зали.

Водночас у МОЗ, наприклад, зустрічаються з китайською делегацією без масок та не дотримуючись безпечної дистанції. 

У дружини прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо виявили коронавірус, тому з 12 березня він самоізолювався вдома, звідки й працює, зокрема вмикається для участі в засіданнях уряду.

Про те, як вберегтися від інфекції розповіла Уляна Супрун. 

Христина Гоголь

Фото ЛМР, ЛОДА, Христина Процак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!