Посадовці запевняють, що львівським пацієнтам вистачає кисневих концентраторів

1685 0
Половина пацієнтів, які потрапляють в лікарню з Covid-19, потребують кисню.
Фото: Біомед

Фото: Біомед

У медичних закладах Львова облаштували 300 точок доступу до кисню. Зараз у львівських лікарнях є 116 кисневих концентраторів і їх продовжують закуповувати щодня, адже вони вкрай необхідні для лікування важкохворих. Про це заявила заступниця міського голови, керівниця міського штабу протидії Covid-19 Галина Слічна.

Читайте також: «Один хворий заражає щонайменше двох у день». Львівський лікар – про поширення Covid-19

За її словами, якщо раніше всі говорили лише про апарати ШВЛ, то сьогодні половина пацієнтів, які потрапляють в лікарню, потребують кисню. Тому кисневі точки і кисневі концентратори у лікарнях мають бути обов’язково.

«Працювати над їх придбанням почали заздалегідь. Ми передбачали кошти у бюджеті, купували кисневі концентратори, а медичні заклади проводили кисневі точки в лікарнях, де це можливо. Станом на сьогодні маємо 300 кисневих точок у лікарнях та 116 кисневих концентраторів. Але ця цифра щоденно змінюється», – каже Галина Слічна.

Сьогодні, за її словами, мали надійти ще 40 кисневих концентраторів. На початку листопада лікарні Львова отримають 100 кисневих концентраторів. Ще стільки ж надійдуть наприкінці листопада-початку грудня.

Крім того, кожного дня від 2 до 10 кисневих концентраторів закуповують лікарні.

Водночас директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис сьогодні на брифінгу заявив, що станом на сьогодні киснем забезпечені 56% ліжкової мережі області. І що немає таких пацієнтів у стаціонарах, які чекають на кисень. 

За його словами, на розширення мережі надійшла державна субвенція і є завдання від МОЗ, аби цей показник був на рівні 80%.

Читайте також: Центр легеневого здоров'я у Львові заповнений на 100% «ковідними» хворими. Що далі

Нагадаємо, що у Львові збирають гроші на кисневі концентратори тим, кого нікуди госпіталізувати. Вартість одного приблизно 40 тис грн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!