Чи закриють львівські школи на карантин через збільшення хворих на грип

1395 0
Наразі у Львівській громаді 2600 дітей хворіють на ГРВІ.
фото умовне

фото умовне

За минулий тиждень різко збільшився показник хворих на грип у Львові. Їх зафіксували 6774 людини, які захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції, та 115 осіб, у яких підтвердили Covid-19. Однак карантину у школах не буде. Про це повідомив очільник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк під час брифінгу 30 січня.

Наразі у Львівській громаді 2600 дітей хворіють на ГРВІ, в більшості це діти від 8 до 14 років. Близько 13% учнів наразі відсутні у львівських школах через хворобу. Однак, за словами освітянина, ситуація контрольована, і навчальний процес не буде зупинений.

«Враховуючи те, яку ми маємо пору року зараз, та порівнюючи це з аналогічними періодами минулого року, це звична ситуація. Завжди в навчальних закладах взимку хворіють діти. Так, рівень підвищений, але ситуація є контрольована і дозволяє вести навчальний процес офлайн», – зазначив Андрій Закалюк.

Читайте також: На Львівщині знову зросла кількість хворих на ГРВІ

Зазначимо, що департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує батькам та вчителям дотримуватись безпекових заходів у зв’язку з високим ризиком гострих респіраторних захворювань. 

Закладам освіти рекомендовано:

  • Здійснювати моніторинг відсутності дітей зі з’ясуванням причини.

  • У випадку відсутності більше 20% дітей з приводу захворюваності на грип та ГРЗ, ухвалювати рішення про перехід на віддалене навчання терміном від 7 до 10 днів.

Нагадаємо, що ріст захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції зріс на 13,2% за минулий тиждень у Львівській області. 

Наталія Вареник
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!