Чи закриють Польський театр у Львівському будинку вчителя

860 0
Будинок вчителя планують приєднати до обласної науково-педагогічної бібліотеки.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Львівськийобласний будинок вчителя приєднають до науково-технічної бібліотеки, однак Польський театр продовжуватиме працювати. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Як зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, Будинок вчителя планують приєднати до обласної науково-педагогічної бібліотеки, однак зовсім не йдеться про закриття польського театру, який діє у закладі.

«Я мав розмову з Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові. Мова про закриття польського театру взагалі не ведеться. Він і далі буде розвиватися. Позиція щодо приєднання Будинку вчителя до науково-технічної бібліотеки зовсім не стосується театру. Працівникам будуть запропоновані посади, а зарплату вони будуть утримувати в іншій установі», – повідомив Олег Паска.

Читайте також:  У Львові хочуть реорганізувати Будинок вчителя

Нагадаємо, що нещодавно до Львівської ОВА надійшло звернення від відомих науковців щодо Будинку вчителя на вулиці Коперника, 42, зокрема від академіка Ігоря Юхновського. Як відповів Tvoemisto.tv керівник департаменту освіти і науки Олег Паска, після цих звернень та засідання комісії Малій академії наук, яка розташована в Будинку вчителя, планують надати більше приміщення.

Tvoemisto.tv відвідало Будинок вчителя та дізналося, чим живе його колектив зараз, поспілкувалося з колишніми керівниками гуртків про проблеми закладу та з’ясувало, який план розвитку цього простору в представників влади. Читайте матеріал за посиланням

Наталія Вареник

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!