Чи зможуть військові їздити у громадському транспорті Львова безкоштовно лише з посвідченням

2812 0
Якщо водії вестимуть себе з військовими некоректно, понесуть персональну відповідальність
Фото умовне

Фото умовне

Військові зможуть використовувати посвідчення учасника бойових дій для безкоштовного проїзду громадським транспортом Львова і після 11 грудня. Таке рішення прийняв виконком Львівської міської ради напередодні.

«Це дозволить військовослужбовцям та прирівняним до них особам використовувати в громадському транспорті відповідні посвідчення. Однак, все ж таки закликаємо військових, за можливості, оформляти собі картки Леокарт», – йдеться у дописі міськради.

Тут наголошують, що картку виготовоити можна в одному з семи пунктів  у Львові, її видадуть на місці за 10-15 хвилин. Якщо ж з певних причин військовослужбовець не має можливості виготовити ЛеоКарт, то його посвідчення буде підставою для проїзду у міському транспорті Львова.

Крім того, у мерії запевнили, що якщо водії чи контролери будуть вести себе стосовно військових некоректно, то нестимуть за це персональну відповідальність.

Читайте також: Скільки у Львові заробляють водії громадського транспорту

«Має бути максимальна повага до всіх військовослужбовців. Контролери мають максимально підказати та зорієнтувати пасажирів-військових, що вони можуть їхати на підставі посвідчень. Є таке рішення, іншого не буде. За некоректну поведінку і водії, і контролери будуть нести персональну відповідальність», – наголосив перший заступник міського голова Львова Андрій Москаленко.

Нагадаємо, нещодавно Tvoemisto.tv поспілкувалося з директором Львівського комунального підприємства «Львівавтодор» Миколою Власюком та представником компанії «SoftServe» Олегом Засадним про результати тестового етапу впровадження безготівкої оплати, коли саме повноцінно працює е-квиток, чому його так довго впроваджують і що заважає це зробити. Детальніше читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!