Чи знесуть будинок Терлецького у Львові. Відео з виїзного засідання виконкому ЛМР

2488 3
На місці будинку минулого століття планують збудувати офісний центр.

У Львові зібрали позачергове засідання виконавчого комітету ЛМР щодо будівництва офісного центру на місці наявного будинку на вулиці Сахарова, 52, в якому беруть участь представники влади міста. активісти забудовники та місцеві мешканці.

Читайте також: Відео дня. Як виглядає будинок на Сахарова, який хочуть знести. Аерозйомка

Нагадаємо, минулої п’ятниці дозволив бізнес-партнеру львівського депутата Григорія Козловського знести будинок та збудувати на його місці триповерховий скляний офіс. Після цього активісти зареєстрували дві петиції за знесення та за збереження, які впродовж кількох днів набрали необхідні для розгляду на сесії 500 голосів.

Думки архітекторів та чиновників щодо цієї будівлі також розділилися. Більшість із них зазначають, що історичної чи архітектурної цінності будівля не має, але гармонійно вписується у структуру вулиці.

Будинок на Сахарова, 52 збудували у 1907 році. Він належав українському аптекареві, колекціонеру та меценату Михайлу Терлецькому. За весь час будинок не був занесений до реєстру пам’яток, а у 90-х роках зазнав значної перебудови. 


Читайте також:
3 Серпня, 2019 13:53
1 Дуже ласий кусок для таких "акул будівництва". Садовий, дай спокій людям з тими забудовами. Дійсно, Львів плаває після злив, а вони все будують. Займись каналізяцією, стоками. А айтішніки нехай їздять за місто, н-д, нехай козловський запропонує своєму колезі у своєму селі побудувати офіси, село буде процвітати, може дорогу нормальну покладуть. І свіже повітря, і озеро велике. (Був по роботі в цьому селі, ~20 км за Львовом, дуже мальовниче)
3 Серпня, 2019 08:48
Львів А тепер пильнуйте, хто проти будівництва. Бо в нас дуууже "модно" підпалювати те, що дуже комусь заважає для "здійснення" їхніх задумів. Хай дійсно будують за містом, або біля "своїх угідь". Гроші затьмарюють очі, б... ь,животи не тріскають від обжерства??? 99
3 Серпня, 2019 08:30
Спостерігач Тільки за будівництво. В кінці Стрийської, Зеленої, хай ведуть нові інженерні мережи, є місце для парковки
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!