Чи зріжуть дерева під час реконструкції вулиці Бандери у Львові

2033 0
Вулицю не розширюватимуть, навіть навпаки дещо звузять.
Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

Під час реконструкції вулиці Бандери у Львові, що розпочалася учора, 28 вересня, більшість дерев намагатимуться зберегти. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Вулицю не розширюватимуть, навіть навпаки дещо звузять, тому старим липам, каштанам і кленам нічого загрожувати б не мало.

«Робочий проєкт передбачає збереження всіх дерев, судячи з того, що я бачила. Втім, не впевнена, що з тією реконструкцією мереж, яку планують, дерева вдасться зберегти», – додає керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: Дуб-пам'ятка на вулиці Бандери. Чи не знищать його під час реконструкції

Вона каже, що проєкт передбачає оновлення зелених насаджень на цій вулиці.

«Частину дерев через заміну комунікацій і можливе пошкодження коріння доведеться зрізати. Більшість дерев збережеться. І на всіх можливих місцях плануємо досадити дерева – близько 50 дерев», – пояснює Орест Олеськів.

За проєктом «Інституту просторового розвитку» планували висадити туї, липи, ялівець.

Нагадаємо, що на ремонт закрили частину вулиці Степана Бандери (ділянку між вулицею Генерала Чупринки та вул. Антоновича). Її ремонтуватимуть до літа наступного року. Детальніше про реконструкцію та відповіді на найпоширеніші запитання стосовно цього можна дізнатися за посиланням.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!