Дуб-пам'ятка на вулиці Бандери. Чи не знищать його під час реконструкції

2486 0
Дереву більше двох сотень років.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

На вулиці Степана Бандери виявили дуб, якому більше 250-ти років. Він росте на розі вулиць Степана Бандери – Митрополита Андрея, поблизу корпусу №5 Національного університету «Львівська політехніка». Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: У Львові зламався 200-літній велетень-гінкго. Що про нього відомо

«Дуб цікавий тим, що він ще з монастирського саду, йому поза дві сотні років, до трьохсот ймовірно. Він у досить поганому стані. Тим садом володіла мати Шептицького. На місці саду побудована політехніка, ймовірно корпус будували так, щоб цей дуб не знести», – розповіла Олександра Сладкова.

Вона запевняє, що в межах проєкту реконструкції вулиці Степана Бандери дерево не зачіпатимуть. «На період робіт ми його убезпечимо, бо це дуже цінне дерево», – додає вона. 

Дерево можна знайти і у системі Inspectree, яка допомагає інвентаризувати дерева у місті. На території Львова росте 27 дерев, котрі за віком або цінністю для природи занесли у реєстр ботанічних пам’яток.

Читайте також: Чи працює у Львові додаток про кількість дерев у місті

Нагадаємо, що вулицю Бандери закривають на реконструкцію завтра, 28 вересня. Завершити роботи мають до 30 червня 2021 року. Роботи виконуватиме ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» за понад 209 млн грн.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!