Чи з’являться в Україні платні вакцини проти Covid-19 до кінця року

1332 0
Сьогодні всі виробники працюють лише з урядами країн.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Платна вакцина від коронавірусу не з'явиться в Україні до кінця 2021 року. Про це головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив в ефірі «1+1» сьогодні, 20 квітня. Так, за його словами, цього року платна вакцина не є доцільною. 

Читайте також: На Львівщині помер провакцинований чоловік. Причину встановлюють

«Вакцина платна можлива, але за планом упродовж 2021 року вона недоцільна. Проблема не втому, чи можна використовувати, чи ні платну вакцину. Сьогодні всі виробники працюють з урядами країн. І уряди передбачили в бюджетах кошти для закупівлі вакцин для всіх груп людей. Україна також передбачила кошти для закупівлі необхідної кількості вакцин», – каже він.

Він додав, що у світі наразі спостерігається дефіцит вакцин – її випускають невеликими партіями. А тому, як зауважує головний санітарний лікар, якщо в Україні продають вакцину від коронавірусу – це кримінальна справа, за яку можна понести відповідальність.

Читайте також: «Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів'ян, які отримали щеплення від коронавірусу

Нагадаємо, що у січні в Україні затвердили план вакцинації проти коронавірусу, який складається з п'яти етапів. Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко запевняв, що до кінця 2021 року вакцинуватися зможуть всі охочі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!