Чим дивуватиме Еко Фест у Львові: 5 родзинок

3618 0
14 та 15 травня у Львові відбудеться Львів Еко Фест 2016 на базі Парку культури. Еко-кінотеатр, графіті з моху, творчий майданчик, еко-інсталяції з вторсировини, різноманітні ігри, конкурси та квести на екологічну тематику – все це та багато іншого чекає на відвідувачів Львів Еко Фест абсолютно безкоштовно.
фото:lviv-eco-fest.com.ua

фото:lviv-eco-fest.com.ua

Метою фестивалю є популяризація екологічного стилю життя та екологічного мислення, а також пропагування альтернативного корисного відпочинку для сімей та молоді. Окрім того відвідувачів навчать перетворювати свої щоденні звички на екологічні та розкажуть, що треба робити для загального оздоровлення.

За словами організатора Львів Еко Фест Надії Тищенко, на фестивалі будуть функціонувати більше 20 різноманітних локацій та 100 воркшопів. За попередніми підрахунками організаторів захід відвідає більше 20 тисяч львів’ян та гостей з усієї України.  «Фестиваль буде супер-маштабним! Екосвідомі та ініціативні львів'яни, серед яких представники більше 50 соціальних організацій, сфери бізнесу та громадських ініціатив, об'єднались для створення у місті велетенського фестивалю, щоб продемонструвати прості та доступні способи зробити Львів зеленим та сучасним містом, а його мешканців – щасливими людьми», – розповідає Надія Тищенко.

Так, на майданчику енергетичних інновацій «Еко-Енергія» відвідувачам запропонують ознайомитися з незвичними джерелами енергії, серед яких гойдалка-генератор, сонячна пічка, а також велогенератор. Сонячний душ представлено не буде, оскільки він вже використовується військовослужбовцями у зоні АТО. А ось сонячною пічкою або кухнею можна буде навчитися користуватися.

Читайте також: У травні у Львові «зацвіте» Урбансад

Як зазначила Надія Тищенко, існує безліч конструкцій і варіантів для використання енергії сонця для приготування їжі в польових умовах. «Така конструкція дуже нагадує супутникову антену, спрямовану до сонця. Сегменти з дзеркальним покриттям фокусують сонячні промені на майданчик, де розташовується каструля або сковорода. Якщо є сонце, така кухня може закип'ятити 3л води за 15 хвилин. Ця кухня доволі зручна в подорожах та на відпочинку, з її допомогою можна приготувати їжу та збереже навколишнє середовище у  чистоті й недоторканості.  Сонячна кухня складається, як парасолька, та легко переноситься в руках або перевозиться в багажнику машини».

За підтримки Tesla Club Ukraine щодня з 12:00 до 15:00 на фестивалі відбуватимуться тест-драйви електрокарів. У ролі водія електрокари зможуть випробувати всі бажаючі за наявністю водійських прав, а інших охочих возитимуть на пасажирських сидіннях. Для любителів двоколісного транспорту на фестивалі діятиме оригінальна лаунж зона з еко-роверами, а також прокат велосипедів та велобарахолка.

Організатори фестивалю обіцяють, що еко-частування матимуть адекватні ціни, тому скуштувати цукерки без цукру, веггі-піцу та рибні палички без риби зможе кожен. Окрім того, на фестивалі можна буде відвідати майданчик «Еко-Кухня», де досвідчені кулінари дадуть відповіді на всі каверзні запитання, поділяться рецептами корисних страв та проведуть їхню дегустацію.

Для дітей та підлітків віком від 3 до 14 років дитячі аніматори та педагоги проведуть майстер-класи на розвинення фантазії та творчих навичок. А батькам педагоги презентують альтернативні методики виховання, прочитають лекції з усвідомленого батьківства та дадуть практичні лайфхаки.

Підготувала Наталія Усатенко

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!