Чим дивуватиме свято музики у Львові 2022. Програма заходів

2911 0
У межах події у Львові відбудеться перший парад оркестрів. Tvoemisto.tv транслюватиме його наживо.
фото: radio24.ua

фото: radio24.ua

Завтра, 21 червня, у 120 країнах та 800 містах, серед яких і Львів, святкуватимуть День музики. Кожного року у цей день жива музика звучить на вулицях і площах, у парках і скверах, в кав’ярнях і музеях, з балконів будинків і вікон державних установ, у двориках, на вокзалах тощо.

«21 червня Львів звучить сотнями мелодій, танцює і світиться радістю. Досі Львів залишається єдиним українським містом, офіційно затвердженим «Fete de la Musique», як учасник Свята. Ідея Свята є надзвичайно простою і радісною – святкування музики наживо в будь-яких її проявах, безкоштовно і відкрито у публічному просторі міста», – йдеться у повідомленні на офіційному сайті Fete de la Musique.

Читайте також: Де попити кави на терасі. Топ-10 закладів

Додамо, що музику грають професіонали і аматори, відомі колективи і вуличні гурти, оркестри і поодинокі музиканти. Також до свята долучаються всі охочі: філармонії, опери, музичні театри, школи разом з культурними осередками, громадськими ініціативами, кав’ярнями та ресторанами – усі організовують відкриті безкоштовні концерти. Музиканти можуть реєструватися заздалегідь або виконувати музику спонтанно, а слухачі гуляють містом, слухаючи різноманітні виступи.

Повна програма заходів 21 червня:

Окрім цього, у Стрийському парку (біля Сенсотеки) у межах події відбудеться перший у Львові парад оркестрів. Початок о 16:00. ;Tvoemisto.tv транслюватиме його наживо на своїх ресурсах у Фейсбуку і на Ютюб-каналі.

Для довідки

Свято музики започатковане 1982 року у Франції. Його назва французькою – «Fete de la Musique», що є грою слів, співзвучною з гаслом «Робіть музику!». За тридцять років Свято музики охопило всю земну кулю: від Парижа до Буенос-Айреса, від Бостона до Калькутти, від Мельбурна до Бейруту. Разом з усім світом насолоджується музикою і Львів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!