Чиновник Львівської облради, який виписав дружині 22 премії, відбувся мінімальним штрафом

1829 0
Романа Люлюка визнали винним у адміністративному правопорушенні, а у суді для нього вибрали мінімальне покарання – штраф у 3400 грн.
ілюстративне фото: www.62.ua

ілюстративне фото: www.62.ua

Галицький районний суд Львова оштрафував на 3400 грн керівника комунального підприємства Львівської облради «Нерухомість та майно» Романа Люлюка через численні премії, які він виписував власній дружині, про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на постанову суду від 12 червня цього року.  

У постанові суду вказано лише один з випадків, коли Роман Люлюк преміював свою дружину Олену, яка працює головною економісткою у КП «Нерухомість і майно» Львівської облради. Йдеться про його наказ від 5 січня 2017 року та премію у розмірі посадового окладу.

Читайте також: Хто і як дурить Prozorro на Львівщині. Топ-5 найпоширеніших зловживань

У суді Роман Люлюк заперечив свою вину та заявив, що «з метою уникнення виникнення конфлікту інтересів між ним та його дружиною, встановлено безпосереднє підпорядкування останньої головному бухгалтеру підприємства. Виплата їй винагород, премій та інших грошових та матеріальних виплат здійснюється лише за погодженням головного бухгалтера».

Проте суддя Галицького районного суду Олег Юрків не взяв до уваги виправдань Романа Люлюка і визнав його винним у адміністративному порушенні за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, обравши мінімальне покарання – штраф у 3400 грн.

Раніше антикорупційний сайт «Наші гроші. Львів» підрахував, що за 2017 рік Роман Люлюк виписав 22 премії своїй дружині, що працює у підприємстві, яке він очолює. Премії виписувалися з нагоди найбільших релігійних свят, а також за результатами роботи кожного місяця.

Читайте також: Фірми Дубневичів підозрюють у розкраданні газу на 1,4 млрд грн

Згідно з законодавством, посадовцям комунальних підприємств не заборонено мати у прямому підпорядкуванні близьких їм осіб, однак керівники таких підприємств повинні уникати виникнення конфлікту інтересів і повідомляти про такий конфлікт своїх керівників.

Після публікації журналістів Львівська облрада провела перевірку діяльності КП «Нерухомість і майно». За її результатами Люлюка звільняти не стали, але визнали, що він приховав факт про конфлікт інтересів. Результати перевірки Львівська облрада надіслала у Національну поліцію для складення протоколу про адмінпорушення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!