ДАБК оштрафувала забудовника у Львові на 1,6 млн гривень

1367 0
Забудовнику дозвіл на виконання робіт анулювали ще 2016 року. Відтоді, за даними міської інспекції Держархбудконтролю (ДАБК), нічого не змінилося.
фото: лмр

фото: лмр

ПрАТ «Ірокс» та ТзОВ «Персенківка», що зводять багатоквартирний житловий будинок без жодних дозвільних документів на вул. Тернопільській, 42, оштрафували на 1,6 млн грн. Про це повідомили в департаменті архітектури та містобудування, застерігаючи львів’ян бути обачними та не купувати там житла.

Забудовнику дозвіл на виконання будівельних робіт анулювали ще 2016 року. Відтоді, за даними міської інспекції Держархбудконтролю (ДАБК), нічого не змінилося.

Читайте також: Львівська міськрада відбере у компанії «Ірокс» садочок у Рясному як компенсацію за мільйони боргів

«Рішень суду, які б говорили про зворотнє, немає. Отже, компанія «Ірокс» відновила будівельні роботи самочинно, без жодних дозволів», – йдеться в повідомленні.

16 квітня ДАБК у Львові завершила перевірку на об’єкті будівництва на Тернопільській, 42. Інспектори зафіксували: будівельні роботи тривають, на будові майже 300 працівників, а документи в забудовника не з’явилися. З огляду на зафіксовані порушення визначили суму штрафу – 1,6 млн грн (штрафи на дві юридичні особи – ПрАТ «Ірокс» та ТзОВ «Персенківка» – по 839 900 грн). Усі будівельні роботи мають зупинити, на усунення решти порушень в забудовника є два місяці.

«Зазначимо, міська рада не перший рік судиться із цим забудовником. Із «Іроксом» судова тяганина була щодо не одного їхнього будівництва у Львові. Та й не тільки у нашому, а й у інших містах», – додають у департаменті.

Читайте також: 5 скандальних забудов у Львові, які погоджував Мінкульт

Нагадаємо, що навесні цього року приватне акціонерне товариство «Ірокс» відновило будівництво на вул. Тернопільській, 42 у Львові. Через це місто скерувало звернення до всіх відповідних інстанцій, аби зупинити роботи, які вважає самовільними.

Разом з тим, як у компанії «Ірокс» повідомили, що будівельні роботи на Тернопільській, 42 ведуть згідно з дозволом Інспекції Державного будівельного контролю у Львівській області №12-08ж від 13.03.2008 року. У компанії зазначають, що цей документ дозволяє виконувати будівельні роботи з реконструкції нежитлових будівель під багатоквартирний житловий будинок з добудовою та надбудовою з нежитловими приміщеннями та підземною автостоянкою.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!