Київ

«Буде лише гірше». Комунальники зняли провокативну рекламу Фонду Соколової

756 0
У КМДА стверджують, що реклама гарячої лінії "Варто жити", що надає психологічну підтримку, не є соціальною

КП «Київреклама» демонтувало рекламні білборди і сітілайти з рекламою лінії психологічної підтримки 5522, яка містила гасла  "Буде лише гірше", "З депресії не вийти", "Життя не має сенсу". Про це повідомляє Управління з питань реклами КМДА.

У КМДА наголосили, що Управління з питань реклами та КП “Київреклама” не відстежують, не перевіряють і  не можуть втручатися у зміст реклами, а лише погоджують заяви на розміщення конструкцій зовнішньої реклами.

«Важливо! Стосовно сумнівної реклами психологічної підтримки Фонду Яніни Соколової: дана реклама, не є соціальною рекламою, яка розміщувалась на замовлення адміністрації. Запитів на її розміщення до нас не надходило, КП “Київреклама” не сприяло у її розміщенні», - йдеться у повідомленні.

«Хоча ми не маємо повноважень втручатися у зміст реклами, проте ми не могли залишитись осторонь ситуації і звернулися до оператора стосовно сумнівних сюжетів. Провокативна реклама вже знята з вулиць міста. Звертаємо увагу, що саме замовник несе відповідальність за інформаційне наповнення реклами», - додали в Управлінні з питань реклами.

Як ми писали, фонд відомої телеведучої та журналістки Яніни Соколової розмістив у на вулицях Києва соціальну рекламу із гаслами "Буде лише гірше", "З депресії не вийти", "Життя не має сенсу".  Реклама закликає киян звертатися на гарячу лінію «Варто жити», якщо їх відвідують подібні думки, але номер психологічної допомоги розміщений нижче і не одразу впадає у очі. Тож перехожі спершу просто бачать негативні гасла. Ця реклама викликала хвилю обурення в соцмережах. Деякі активісти, журналісти і психологи висловили думку, що така реклама може негативно впливати на суспільство.

Сама ж Соколова наголошує, що рекламну кампанію розробили за участі психологів спільно з рекламною агенцією на основі меседжів від аудиторії.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!