Данське місто Орхус стало двадцятим містом-побратимом Львова

877 0
Мер Орхуса Якоб Бундсгаард прибув до Львова вперше.
Фото: unsplash/ місто Орхус

Фото: unsplash/ місто Орхус

Данське місто Орхус стало двадцятим містом-побратимом Львова. У вівторок, 18 квітня, угоду про співпрацю підписали міські голови обох міст. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Мер Орхуса Якоб Бундсгаард прибув до Львова вперше. Гості відвідали Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні, а також долучилися до міської церемонії прощання з загиблим воїном.

«Я ніколи не був у вашому місті, але маю таке відчуття, ніби повернувся додому. Ми вражені таким теплим прийомом. У важкі часи всім потрібна підтримка, друзі. Ви взяли на себе велику відповідальність не лише за Львів, а й за всю Україну та Європу, бо боротьба України зараз відбувається не лише за її свободу, а й за свободу всієї Європи. Агресія росії принесла на вашу землю великі звірства, тому Орхус і всі громадяни Данії відчувають обов’язок допомагати Україні», – зазначив Якоб Бундсгаард.

Читайте також: Данія передасть Україні 19 гаубиць CAESAR

Водночас Львів має 20 міст-партнерів у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург і відтепер Орхус.

Нагадаємо, що минулого року в межах 104 конгресу мерів та президентів агломерацій Франції, міський голова Львова уклав партнерські стосунки між Львовом та Каннами.

Для довідки
Місто Орхус – одне з найбільших міст Данії. Це місто науки, підприємництва, інновацій та медицини. Культурна столиця Європи 2017-го року. В Орхусі працює один з найбільших медичних центрів Данії навколо якого розвивається цілісна екосистема здоров’я – «медична кремнієва долина». 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!